Pyöräilin tänään tosi lujaa suu auki ja nielaisin ainakin kahdeksan ötökkää, eli päivän proteiiniannos on mielestäni melko ansiokkaasti hankittu. Loppupäivän saa siis keskittyä maukkaiden kakkujen mutustamiseen…
Tämän sitruunaisen mantelikakun maistaminen pitäisi mielestäni olla pakollista kaikille ihmisille, joilla on suu. Kyllä, se on oikeasti niin hyvää. Maustamaton tuorejuusto antaa sille silkkisen pehmeän koostumuksen ja runsaasti raikkautta, sitruuna tuo peliin runsaasti kirpeän makeaa makua ja manteli viimeistelee hienostuneen elämyksen.
Laita suusi viimein hyötykäyttöön ja maista tätä kakkua!
Ainekset:
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunaa
2dl sokeria
100g sulatettua voita
2 sitruunan raastettu kuori
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
150g mantelijauhetta
50g mantelilastuja
tomusokeria
Ohjeet:
Aloita sekoittamalla tuorejuusto, kananmunat ja sokeri huolellisesti yhteen. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja sitruunoiden raastettu kuori ja lopuksi keskenään sekoitetut kuivat ainekset. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan, ripottele mantelilastut päälle ja paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes kakku tummuu kauniisti päältä. Anna jäähtyä, viimeistele tomusokerilla ja nauti!
Ihana kakku, tykkään aina jos on tuorejuustoa kakkutaikinassa!
TykkääTykkää
Tämä on kertakaikkisen ihana kakku! Ja siitä on tullut keittiön vakiokakkuja.
TykkääTykkää