Sitruunainen mantelikakku

mantelikakku

Pyöräilin tänään tosi lujaa suu auki ja nielaisin ainakin kahdeksan ötökkää, eli päivän proteiiniannos on mielestäni melko ansiokkaasti hankittu. Loppupäivän saa siis keskittyä maukkaiden kakkujen mutustamiseen…

Tämän sitruunaisen mantelikakun maistaminen pitäisi mielestäni olla pakollista kaikille ihmisille, joilla on suu. Kyllä, se on oikeasti niin hyvää. Maustamaton tuorejuusto antaa sille silkkisen pehmeän koostumuksen ja runsaasti raikkautta, sitruuna tuo peliin runsaasti kirpeän makeaa makua ja manteli viimeistelee hienostuneen elämyksen.

Laita suusi viimein hyötykäyttöön ja maista tätä kakkua!

Ainekset:

200g maustamatonta tuorejuustoa

2 kananmunaa

2dl sokeria

100g sulatettua voita

2 sitruunan raastettu kuori

2dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

1tl ruokasoodaa

150g mantelijauhetta

50g mantelilastuja

tomusokeria

Ohjeet:
Aloita sekoittamalla tuorejuusto, kananmunat ja sokeri huolellisesti yhteen. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja sitruunoiden raastettu kuori ja lopuksi keskenään sekoitetut kuivat ainekset. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan, ripottele mantelilastut päälle ja paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes kakku tummuu kauniisti päältä. Anna jäähtyä, viimeistele tomusokerilla ja nauti!

Yksi kommentti

  1. marika

    Ihana kakku, tykkään aina jos on tuorejuustoa kakkutaikinassa!

    Tykkää

  2. Pia

    Tämä on kertakaikkisen ihana kakku! Ja siitä on tullut keittiön vakiokakkuja.

    Tykkää

Jätä kommentti