Mustikkainen murupiirakka jogurttitäytteellä

mustikka-murupiirakka

Tässä on nyt lähestulkoon päivittäin tullut vastaan jonkinlainen meriiteiltään puutteellinen mielipidekirjoitus, jossa Pokémon Go on tunnistettu syypääksi kaikkeen todelliseen ja kuviteltuun pahaan. Useampi ihminen on ehtinyt päivitellä sitä, miten nuoret tuhlaavat aikaansa pelaamalla turhanpäiväistä peliä vaikka luonnossa olisi marjojakin poimittavana.

Itseni on ollut jokseenkin vaikea nähdä tuota korrelaatiota, koska harvemmin elämä on ihan niin yksinkertaista, että yhden asian tekeminen estäisi suoranaisesti jonkin toisen asian tekemisen. Eivätkä ne pokemonaajat välttämättä muutenkaan sinne marjametsään eksyisi, nyt sentään saavat liikuntaa ja raitista ilmaa. Ehkä kaikenlaisten mielipidekirjoittajien kannattaisi itse vetää syvään henkeä ja mennä metsään rauhoittumaan.

Minulla aikaa tuntuu olevan tuplasti enemmän kuin kellään muulla, koska olen tänä kesänä ehtinyt pelata Pokémonia ja poimia mustikoita, vadelmia ja punaherukoita. Kumma kyllä, aikaa riitti vielä siihenkin, että tein niistä marjoista erittäin herkullisen piirakan!

mustikka-murupiirakka

Tämä mustikkainen murupiirakka saa mahtavaa raikkautta vaniljaisesta jogurttitäytteestä.

Ainekset:

4dl mustikoita

jogurttitäyte:

2dl kreikkalaista jogurttia

2 kananmunaa

1dl sokeria

1rkl perunajauhoja

hitunen vaniljaa

puolikkaan limen raastettu kuori

pohja:

150g sulatettua voita

1dl sokeria

4dl vehnäjauhoja

1dl maustamatonta jogurttia

1 kananmuna

1tl leivinjauhetta

hyppysellinen kardemummaa

Ohjeet:

Aloita sekoittamalla jogurttitäytteen ainekset huolellisesti yhteen. Siirrä jääkaappiin odottamaan.

Valmista seuraavaksi kakkupohja ja murutaikina piiraan päälle. Sekoita voisula, sokeri ja vehnäjauhot yhteen murumaiseksi seokseksi. Siirrä pieni kourallinen muruseosta syrjään. Lisää lopun taikinan joukkoon jogurtti ja kananmuna sekä leivinjauhe ja kardemumma. Sekoita sileäksi taikinaksi.

Kaada valmis taikina voideltuun kakkuvuokaan, lisää päälle jogurttitäyte ja paista 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Lisää kakun päälle varovaisesti mustikat ja murusta marjojen päälle muruseos. Jatka paistamista vielä 30 minuuttia. Nauti!

 

Yksi kommentti

  1. Ihana kakku,pääsispä poimimaan mustikoita.en ole ladannut Pokemonia,vaikka välillä houkuttelee-Täällä on ollut sen johdosta onnettomuuksiakin…

    Tykkää

  2. Näyttääpä herkulliselta. Minut on löytänyt marjapuskista, Pokemonit olisivat jo liikaa 😀

    Tykkää

Jätä kommentti