Battenberg-kakku

battenberg-kakku

Jokainen meistä jättää jälkeensä tästä maailmasta poistuessaan jonkinlaisen perinnön. Joillekin se on kahden kauden presidenttiys, joillekin laajamittainen hyväntekeväisyystyö sairaiden lasten parissa. Minun perintöni tulee olemaan tämä kakku. Samanaikaisesti kaunein ja rumin koskaan näkemäni kakku, tämä Battenberg on ikimuistoinen valinta juhlaherkuksi.

Perinteinen englantilainen Battenberg-kakku on useimmiten hieman vaatimattomampi ulkomuodoltaan, mutta minusta elämä kaipaa välillä hieman lisäväriä. Sitäpaitsi kaikkihan tietävät, että sininen elintarvikeväri on juuri se parhaan makuinen. Sininen on lempimakuni.

battenberg

Kakkua on kuitenkin helppo muokata omaan makuun sopivaksi, jos oma lempimaku vaikka onkin vihreä tai keltainen. Myös kakun koristelussa kannattaa rohkeasti käyttää omaa taiteellista silmää, vain mielikuvitus on rajana mahdollisuuksille!

Ainekset:

200g pehmeää voita

2dl sokeria

3 kananmunaa

100g mantelijauhetta

1dl maitoa

1,5dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

1tl vaniljajauhetta

(esim. punaista tai herkullista sinistä) elintarvikeväriä

500g maukkaan väristä marsipaania

aprikoosihilloa

tomusokeria

lisäksi: marjoja

Ohjeet:

Aloita vatkaamalla voi ja sokeri huolellisesti yhteen. Lisää kananmunat seokseen yksitellen ja sekoita voimakkaasti. Sekoita seuraavaksi joukkoon mantelijauhe, sitten maito ja lopulta vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilja. Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan ja lisää valitsemaasi elintarvikeväriä toiseen osaan.

Asettele uunivuokaan leivinpaperi, joka on taiteltu keskeltä koholle niin, että se erottelee eriväriset taikinat. Paista 180-asteisessa uunissa 40-50 minuuttia, kunnes kakun keskiosaan työnnetty tikku irtoaa puhtaana.

Anna kakkupohjien jäähtyä ja leikkaa sitten kolmeen pitkään, tasakokoiseen viipaleeseen.

Aseta marsipaani tomusokeroidulle leivinpaperille ja kaulitse ohueksi kakkupalojen mittaiseksi suorakulmioksi. Levitä aprikoosihilloa marsipaanin sisäpinnalle ja asettele kakkupalat shakkiruutu-tyylillä erittäin tiiviisti yhteen niin, että käytät hilloa myös liimana kakkupalojen välissä. Taittele marsipaanikuorrutus mahdollisimman tiiviiksi kakun ympärille ja käännä niin, että saumakohta jää alle. Viimeistele haluamallasi kuorrutuksella ja ekstroilla ja nauti tuoreena!

Resepti on julkaistu alunperin huhtikuussa 2014 osoitteessa antonanton.fi.

Yksi kommentti

  1. Ai että on hieno!

    Tykkää

  2. Risto

    Aikamoinen kakku!

    Tykkää

  3. Päivitysilmoitus: Ruokablogi Jerryn keittiössä 2014-2017 – Jerry Kivelä

Jätä kommentti