Olen metsästänyt isompaa asuntoa jo pitkään, ja tämä venähtänyt muuttoprosessi on saanut minut miettimään nykyisen kotini hyviä ja huonoja puolia. Molempia on paljon, mutta yksi suosikeistani on sijainti Helsingin ainoassa art deco -korttelissa. Rakastan näkymää, joka avautuu ikkunasta aina kun kokkailen keittiössäni. Kadun toisella puolella on pieni ja tiheä metsä, jonka puut hohtavat tällä hetkellä tuhansin eri sävyin. Puut tekevät kuolemisesta niin kaunista.
Viiden vuoden ajan olen suunnitellut suuntaavaani siihen kauniiseen metsään, mutta vasta viikko sitten keräsin ensimmäistä kertaa rohkeutta niin paljon, että uskalsin metsään koiran kanssa tutustumiskierrokselle.
Viihdyimme molemmat mainiosti. On käsittämätöntä, miten keskellä Helsingin kantakaupunkia voi olla täysin koskematon metsä, jonka keskeltä ei kuule autojen ääniä tai näe talojen siluetteja. Sisäinen erämieheni on erittäin onnellinen tästä rauhallisesta meditaatiometsästä.
Eilen oli yksi syksyn kauneimmista päivistä, enkä voinut muuta kuin palata lähimetsääni. Aurinkoinen sää korosti ruskapuiden kauniita sävyjä ja ilma oli juuri sopivan viileä. Raikas, mutta ei kylmä. Heittelin syyslehtiä ilmaan kuin innokas lapsi kunnes huomasin, että lehdet eivät leijaile kauniisti maahan kuin mainoksissa vaan rojahtavat vauhdilla kasvoille. Kiipeilin myös puihin ja keräsin värikkäitä vaahteranlehtiä talteen tuleviin Halloween-juhliin koristeiksi.
Parasta tässä täydellisessä syyspäivässä oli kuitenkin se, että kotona minua odotti tämä mehevä ja maukas valkosuklaa-mutakakku. Valkosuklaa on tuhat kertaa parempaa kuin tumma suklaa ja tämä kakku toimii väitteestäni täydellisenä todistusaineistona.
Valkosuklaa paahtuu uunissa aromiltaan mahtavan kinuskiseksi ja pähkinäiseksi. Kirpeiden marjojen kanssa kakku nousee vielä suuremmaksi nautinnoksi!
Ainekset:
300g valkosuklaata
200g sulatettua voita
2dl sokeria
1dl maitoa
2 kananmunaa
3,5dl vehnäjauhoja
hyppysellinen vaniljaa
lisäksi: tomusokeria, marjoja
Ohjeet:
Sulata valkosuklaa varovaisesti mikrossa niin, että sekoittelet sitä n. 20 sekuntin välein. Sekoita sulanut valkosuklaa voisulan ja sokerin kanssa huolellisesti yhteen. Kaada seuraavaksi joukkoon maito ja sitten vatkaa kananmunat taikinaan yksitellen. Sekoita lopuksi taikinaan vehnäjauhot ja oman makusi mukaan vaniljaa ja kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan.
Paista 170-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia, kunnes kakku on päältä kiinteä ja tummunut hitusen reunoilta, mutta pysyy keskiosasta mahtavan pehmeänä. Anna jäähtyä, viimeistele tomusokerilla ja punaviinimarjoilla ja nauti!
Kaunis näkymä tosiaankin! Ja ihana muta..kakku,vaikka ei mutaisen näköinen olekaan;D
TykkääTykkää
On tämä vähän sellaisen islantilaisen silicaa sisältävän valkoisen mudan näköistä… Kieltämättä ulkomuoto saattaa kyllä näyttää joltain sitruunakuivakakulta, mutta mausta huomaa heti tämän kakun todellisen luonteen!
TykkääTykkää
Uuuuu! Olen ihan rakastunut valkosuklaaseen! Tämä kakku on kyllä silmissäni itse täydellisyys! Täytyy ehdottomasti kokeilla, mitä pikimmiten! 🙂 Olen blogisi suuri fani! Tulisikohan tosta hyvää, jos lisäisi taikinaan vähän Limoncelloa, tai ehkäpä Sisiliasta ostamaani ruusulikööriä? Täytyypä kokeilla.. Taiteellisia kuvia muuten! 🙂
TykkääTykkää
Vau, kiitos!
Omasta mielestäni kaikki on parempaa jos joukkoon lisää vähän Limoncelloa… Se sopii ainakin juustokakkuun todella hyvin, sellaista kannattaa ehdottomasti kokeilla!
TykkääTykkää
Tätä tuli kokeiltua eilen ja tuli todella hyvää!
Itsellä tosin riitti lyhempi aika uunissa ja pääsi vähän ylikypsäksi, mutta täytyy tehdä toistekin ja tarkkailla kakkua paremmin.
Tarjosin tätä itsetehdyn sitruunajäätelön kanssa, se oli kiva pari makealle kakulle 😋
Blogisi vaikuttaa kiinnostavalta 🙂
Hyvää talvipäivää!
TykkääTykkää