Herkulliset punajuurifalafelit

punajuurifalafelit

Olen viettänyt lähipäivinä melkoista hiljaiseloa Internetin ja ruoan suhteen, sillä oikea elämä on kerrankin pitänyt minut kiireisenä loppumattoman Halloween-juhlinnan merkeissä. Nyt olen kuitenkin täällä taas, vailla todellista sisältöä ja täynnä intoa ruokaa kohtaan!

Tänään on aivan pakko avata sanainen arkkuni ja antaa oratorisen ilotulituksen loistaa synkällä syystaivaalla, sillä nämä punajuurifalafelit ovat niin herkullisia etten voi pitää niitä salaisuutena enää hetkeäkään! Makean maukas punajuuri on erinomainen lisäys aromikkaisiin, pannulla paistettuihin falafeleihin, joiden pinta on mahtavan rapea ja sisälmys miellyttävän pehmeä.

punajuurifalafel

Ainekset:

2 keskikokoista punajuurta

2tlk esikäsiteltyjä kikherneitä

1 iso sipuli

2-3 valkosipulin kynttä

1dl panko-jauhoja (tai korppujauhoja)

1dl mantelirouhetta

1tl kutakin: tahinia, hunajaa

tuoretta korianteria ja minttua

jauhettua kuminaa, cayennepippuria, paprikajauhetta ja suolaa

oliiviöljyä

Ohjeet:

Sekoita kulhossa hienoksi raastetut punajuuret, huuhdellut kikherneet, hienoksi silputut sipulit ja valkosipulit, rouhitut mantelit, jauhot sekä mausteet ja yrtit. Murskaa haarukalla tai paljain käsin kunnes kaikki ainekset sekoittuvat. Jätä falafelit kuitenkin kivan rouheiksi.

Paista viitisen minuuttia öljytyllä paistinpannulla ja nauti sellaisenaan tai herkullisen punajuurihummuksen kera!

Yksi kommentti

  1. Punajuurifalafelit ovat ihanan värisiä ja tosi hyviä;itsekin olen postannut sellaisista ,tosin ohje oli vähän erilainen ja omistani tuli vähän vähemmän punaisia.

    Tykkää

  2. Dessi

    Näyttää tosi kauniilta! Punajuurihummus oli niin hyvää, että kokeilen varmasti tätäkin! 😉

    Tykkää

  3. Näyttääpä hyvältä! Olen kerran syönyt punajuurifalafeleja, mutta en ole koskaan tullut tehneeksi niitä itse. To do -listalle menee!

    Tykkää

Jätä kommentti