Olen viettänyt lähipäivinä melkoista hiljaiseloa Internetin ja ruoan suhteen, sillä oikea elämä on kerrankin pitänyt minut kiireisenä loppumattoman Halloween-juhlinnan merkeissä. Nyt olen kuitenkin täällä taas, vailla todellista sisältöä ja täynnä intoa ruokaa kohtaan!
Tänään on aivan pakko avata sanainen arkkuni ja antaa oratorisen ilotulituksen loistaa synkällä syystaivaalla, sillä nämä punajuurifalafelit ovat niin herkullisia etten voi pitää niitä salaisuutena enää hetkeäkään! Makean maukas punajuuri on erinomainen lisäys aromikkaisiin, pannulla paistettuihin falafeleihin, joiden pinta on mahtavan rapea ja sisälmys miellyttävän pehmeä.
Ainekset:
2 keskikokoista punajuurta
2tlk esikäsiteltyjä kikherneitä
1 iso sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
1dl panko-jauhoja (tai korppujauhoja)
1dl mantelirouhetta
1tl kutakin: tahinia, hunajaa
tuoretta korianteria ja minttua
jauhettua kuminaa, cayennepippuria, paprikajauhetta ja suolaa
oliiviöljyä
Ohjeet:
Sekoita kulhossa hienoksi raastetut punajuuret, huuhdellut kikherneet, hienoksi silputut sipulit ja valkosipulit, rouhitut mantelit, jauhot sekä mausteet ja yrtit. Murskaa haarukalla tai paljain käsin kunnes kaikki ainekset sekoittuvat. Jätä falafelit kuitenkin kivan rouheiksi.
Paista viitisen minuuttia öljytyllä paistinpannulla ja nauti sellaisenaan tai herkullisen punajuurihummuksen kera!
Punajuurifalafelit ovat ihanan värisiä ja tosi hyviä;itsekin olen postannut sellaisista ,tosin ohje oli vähän erilainen ja omistani tuli vähän vähemmän punaisia.
TykkääTykkää
Itse toivoin tätäkin punaisempia, mutta tähän väriin oli tyydyttävä… On tässäkin tosin synkän loppusyksyn keskelle kivaa piristettä lautasella!
TykkääTykkää
Näyttää tosi kauniilta! Punajuurihummus oli niin hyvää, että kokeilen varmasti tätäkin! 😉
TykkääTykkää
Kannattaa laittaa rohkealla kädellä yrttejä niin tulee tosi hyviä!
TykkääTykkää
Näyttääpä hyvältä! Olen kerran syönyt punajuurifalafeleja, mutta en ole koskaan tullut tehneeksi niitä itse. To do -listalle menee!
TykkääTykkää