Mustikka-vadelma-bostonkakku

bostonkakku

Laitoin yllä näkyvän kuvan ensimmäiseksi vain koska äitini sanoi sen olevan houkuttelevamman näköinen. Kyllä, olen (olevinaan) aikuinen mies ja kuuntelen yhä äitini neuvoja aivan liian tarkkaan. Alla oleva kuva paljastaa tämän marjaisan bostonkakun todellisen luonteen.

Viimeistele oma pullakakkusi ripottelemalla tuorejuustokuorrutusta hillitysti ja harkitusti kakun päälle tai upota se kokonaan ihanan kermaisaan kuorrutukseen ja nauti elämästäsi. Kerranhan tässä vain eletään, tai ”yolo” kuten minua vuosikymmenen nuoremmat kanssani täsmälleen samanikäiset nuoret sanovat.

Hienovaraisuus on yliarvostettua eikä kukaan tuomitse jos kukaan ei tiedä!

rullapulla

Olen vuosien ajan kutsunut näitä herkkuja amerikkalaisen esikuvansa mukaisesti kanelirullapullaksi (cinnamon rolls), mutta nyt minulle on selvinnyt, että niitä kutsutaankin Suomessa bostonkakuiksi. Miten niin yleissivistävä peruskoulutukseni on epäonnistunut? Nimestä huolimatta tämä marjaisa pullaherkku on todella maukas, jätetään siis semantiikka niille joilla ei ole parempaakaan tekemistä ja keskitytään leivontaan!

Ainekset:

11g kuivahiivaa

2dl lämmintä maitoa

0,5dl sokeria + 1rkl sokeria

75g sulatettua voita

1 kananmuna

n. 10-12dl vehnäjauhoja

1tl kardemummaa

1tl suolaa

täytteeseen:

n. 50g sulatettua voita

tummaa sokeria

kanelia

runsas kourallinen mustikoita ja vadelmia

kuorrutukseen:

125g tomusokeria

100g maustamatonta tuorejuustoa

Ohjeet:

Aloita sekoittamalla kuivahiiva ja ruokalusikallinen sokeria lämpimään maitoon. Anna liueta hetki ja lisää sitten joukkoon sulatettu voi ja mausteet. Seuraavaksi voit vatkata joukkoon kananmunan ja lopun sokerin.

Lisää lopuksi jauhoja pienissä erissä kunnes taikina on kiinteä, mutta pehmeä. Vaivaa huolellisesti käsin ja anna kohota tunnin verran kankaalla peitetyssä jauhotetussa kulhossa.

Kaulitse kohonnut taikina jauhotetulla pinnalla ohueksi suorakulmioksi. Voitele pinta sulatetulla voilla ja ripottele päälle runsaasti tummaa sokeria ja erittäin anteliaasti kanelia ja viimeistele runsaalla annoksella maukkaita marjoja.

Kieritä tiiviiksi rullaksi, leikkaa kolmen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja aseta viipaleet vierekkäin voideltuun kakkuvuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pullat tummuvat hieman päältä. Varo ettet paista liian kypsäksi, tavoitteena on kuohkea ja pehmeä pullakakku.

Anna jäähtyä hieman ennen kuin levität kuorrutuksen pullan päälle, noudata kuorruttaessa toista yllä esitellyistä elämänfilosofioista. Nauti hyvässä seurassa tai herkuttele salaa yksin!

Yksi kommentti

  1. Maria

    Kiitos ihanasta reseptistä!

    Tykkää

  2. Todella herkullisen näköinen Bostonkakku. Isomummullani oli tapana leipoa Bostonkakkua, aina kun menin kylään. Itse en ole vielä tohtinut sellaista tehdä, mutta nyt melkein jo mietin, josko sittenkin kokeilisin. Kiitos reseptistä!

    Tykkää

    • Kannattaa ehdottomasti kokeilla, tämä on yksi ikisuosikeistani. Makeat marjat toimii todella hyvin tuorejuustokuorrutuksen ja kuohkean pullataikinan kanssa, täydellinen syysherkku!

      Tykkää

  3. Liisa R.

    Todella herkullisen näköinen bostonkakku, tätä aion kokeilla itsekkin vaikka en kovin hyvä leipuri olekkaan..

    Tykkää

  4. Jonna

    Nam kun näyttää niin hyvältä!

    Tykkää

Jätä kommentti