Rommirusinakakku

rommirusinakakku

Minulla oli viime lauantaille erittäin korkeat odotukset. Suunnitelmissa ei ollut mitään erityistä, vain hyvää ruokaa, yhdessäoloa, lasillinen viiniä ja Saint Laurent -dokumentti L’amour fou Netflixistä. Rankan viikon jälkeen tällainen rauhallinen lauantai-ilta kuulosti kuitenkin täydelliseltä.

Ruoka oli vasta ehtinyt pöytään, viinipullo hädin tuskin auennut ja dokumentti vasta alkuteksteissään kun tönäisin kamerani epähuomiossa pöydältä lattialle. Se meni tietenkin aivan täydellisesti rikki. Illasta ei siis lopulta tullut aivan niin täydellinen kuin olin toivonut, mutta jotain hyvää siinäkin oli. Sain nimittäin erittäin pätevän tekosyyn ostaa uuden, paremman ja hienomman kameran.

rommirusinakakku

Tänään sain uuden kamerani viimein käyttöön ja nämä rommirusinakakun kuvat ovatkin (muutamaa koirakuvaa lukuun ottamatta) ensimmäiset uudella kameralla otetut kuvat. Minun olisi niin helppoa ajatella, että tämä aurinkoinen ja lämmin kevätpäivä, mehevällä ja maukkaalla rommirusinakakulla sekä upealla uudella kameralla rikastettu, tulee olemaan täydellinen. Olen kuitenkin oppinut, että täydellisyyteen pyrkiminen on täydellistä ajan hukkaa.

Olen kyllä tiennyt sen ennenkin, mutta välillä sitä on vain vaikea hyväksyä. Elämä on huomattavasti helpompaa kun oppii hyväksymään tosiasiat. Elämäni ei ole täydellinen, tämä päivä ei ole täydellinen, nämä kuvat eivät ole täydellisiä eikä tämä kakkukaan ole täydellinen. Rehellisesti sanottuna se hajosi kahteen palaan irroittaessani sitä kakkuvuoasta. Se on kuitenkin erittäin hyvää ja kaikki on erittäin hyvin. Ja se riittää.

Ainekset:

2dl rusinoita

1,5dl tummaa rommia

3 kananmunaa

3dl tummaa ruokosokeria

100g sulatettua voita

1dl kermaa

2dl vehnäjauhoja

2dl mantelijauhetta

1tl leivinjauhetta

runsaasti vaniljaa

hyppysellinen muskottipähkinää, neilikkaa, kanelia ja kaakaojauhetta

rommikuorrutukseen:

125g tomusokeria

2rkl tummaa rommia

lisäksi: 0,5dl tummaa rommia kostutukseen

Ohjeet:

Aloita sekoittamalla rusinat ja rommi kulhossa. Anna rommin imeytyä rusinoihin vähintään tunnin ajan tai mahdollisesti jopa yön yli.

Vatkaa kananmunat ja sokeri huolellisesti yhteen. Lisää rommi-rusinaseos varovaisesti sekoittaen taikinaan. Sekoita voisula ja kerma keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen keskenään sekoitettujen kuivien ainesten kanssa, aloittaen ja lopettaen kuivilla aineksilla.

Kaada voideltuun kakkuvuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes kakku tummuu kauniisti päältä ja keskiosaan työnnetty tikku irtoaa puhtaana.

Töki lämmin kakku täyteen reikiä ja kostuta rommilla. Viimeistele jäähtynyt kakku rommikuorrutuksella ja nauti.

Yksi kommentti

  1. Onnea uuden kameran johdosta ja ihanat maut kakussa:)

    Tykkää

  2. marika

    ihana tämä rommirusinakakkukin, se on aina ollut lempijäätelöni

    Tykkää

Jätä kommentti