Japanilainen Whiskey Sour

whiskey sour

Whiskey Sour on aina ollut yksi suosikkicocktaileistani. Lempeä viskin potkaisu, räväkän kirpeä sitruunaisuus ja kananmunan valkuaisen synnyttämä kuohkea vaahto ovat yksinkertaisuutta parhaimmillaan.

Nyt tämä klassikkodrinkki saa hieman itämaista potkua japanilaisesta viskistä ja yuzu-hedelmästä. Japanilaiset viskit ovat usein hieman hedelmäisempiä ja raikkaampia kuin länsimaiset serkkunsa ja sopivat siis erinomaisesti juomasekoituksiin. Yuzu-hedelmä taas on hieman kuin sitruunan ja mandariinin sekoitus. Jos yuzu-hedelmiä ei siis löydy lähikaupasta, tartu sitruunaan ja mandariiniin!

japanilainen viski whiskey sour

Ainekset:

5cl japanilaista viskiä

5cl sitruunamehua

5cl yuzu-mehua (tai mandariinimehua)

1-2tl sokeria

puolikas kananmunan valkuainen

lisäksi: jäitä, viipale mandariinin kuorta

Ohjeet:

Sekoita kaikki ainekset sheikkerissä ja vatkaa erittäin voimakkaasti noin 10 sekuntin ajan. Kaada jäillä täytettyyn lasiin, viimeistele mandariinin kuorella ja nauti. (Vinkki: kananmunan valkuaisia voi olla väsyttävää jakaa kahtia, tee siis kerralla kaksi annosta – tämä onkin tarkoitettu jaetuksi nautinnoksi!)

Yksi kommentti

  1. Suvi_B

    Ichi tallainen whiskey sour dozo 🙂 Loytyyko Suomesta yuzu-mehua? Taalta Ranskasta en tahdo loytaa -mandariinilla mennaan. Loysin blogisi muutama viikko sitten ja nyt olen vakivierailija. Ensi viikonloppuna aion kokeilla klementiini-oliviioljykakkua. Ajattelin kayttaa bergamot-klementiineja, ne ovat niin aromikkaita.

    Tykkää

    • Todella kiva kuulla, että olet löytänyt täältä mielekästä luettavaa (ja kokkailtavaa)! Yuzu-mehua löytyy täällä aika ajoin muutamista aasialaisiin ruokiin erikoistuneista kaupoista, mutta ei sitä helppo ole löytää… Taannoiselta Japanin reissulta toin pienen pullon mukanani, mutta käytin sitä niin innokkaasti, että sekin pääsi jo loppumaan.

      Tykkää

Jätä kommentti