Perinteinen Battenberg-kakku

battenberg-kakku

Ikä ja aika ovat erittäin liukuvia ja suhteellisia käsitteitä. On kuitenkin tiettyjä asioita, joiden kautta voi huomata aikaa kuluneen ja ikää kertyneen. Itse löysin tänä viikonloppuna taas uuden sellaisen asian.

Ensin ne asiat, joita kavereiden kanssa lauantai-illalla muistellaan ovat sellaisia, jotka tapahtuivat edellisenä iltana. Sitten ne muuttuvat asioiksi, jotka tapahtuivat edellisenä viikonloppuna. Yhtäkkiä sitä huomaakin muistelevansa, miten hauskaa sinä yhtenä iltana oli ja tajutaan, että siitä illasta on kulunut jo kymmenen vuotta.

Aikaa ei kuitenkaan voi hallita, tai ainakin se on erittäin vaikeaa. Ei siitä kannata kuitenkaan lannistua; parempi vain heittäytyä ajan vietäväksi ja nauttia matkan varrella mahdollisimman paljon. Itse nautiskelen tänään ennenaikaisen ikäkriisini keskellä ystävien seurasta, iltapäiväteestä ja tästä herkullisesta Battenberg-kakusta.

battenberg

Ainekset:

200g pehmeää voita

2dl sokeria

3 kananmunaa

1dl maitoa

2,5dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

1tl vaniljajauhetta

(punaista ja keltaista elintarvikeväriä)

250g vaaleaa marsipaania

aprikoosihilloa

tomusokeria

Ohjeet:

Aloita vatkaamalla voi ja sokeri huolellisesti yhteen. Lisää kananmunat seokseen yksitellen ja sekoita voimakkaasti. Sekoita seuraavaksi joukkoon maito ja sitten vehnäjauhot, leivinjauhe sekä vanilja. Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan ja lisää halutessasi elintarvikevärejä.

Asettele pienehköön uunivuokaan leivinpaperi, joka on taiteltu keskeltä koholle niin, että se erottelee eriväriset taikinat. Paista 180-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia, kunnes kakun keskiosaan työnnetty tikku irtoaa puhtaana.

Anna kakkupohjien jäähtyä ja leikkaa sitten suurinpiirtein sormen paksuisiin tasaisiin ja pitkiin viipaleisiin.

Aseta marsipaani tomusokeroidulle leivinpaperille ja kaulitse ohueksi kakkupalojen mittaiseksi suorakulmioksi. Levitä aprikoosihilloa marsipaanin sisäpinnalle ja asettele kakkupalat shakkiruutu-tyylillä erittäin tiiviisti yhteen niin, että käytät hilloa myös liimana kakkupalojen välissä. Taittele marsipaanikuorrutus mahdollisimman tiiviiksi kakun ympärille ja käännä niin, että saumakohta jää alle. Viipaloi ja nauti perinteisestä brittiherkusta!

P.s. Kokeile myös tätä värikkäämpää versiota!

Yksi kommentti

  1. Tosi hieno kakku Jerry:) Ja sähän olet vielä ihan nuori,eihän ikäkriisejä vielä pitäisi olla;D

    Tykkää

Jätä kommentti