Kiinalaiset onnenkeksit

kiinalaiset onnenkeksit

kiinalaiset onnenkeksit

Kiinalaista uutta vuotta vietetään aina Helsingissä erittäin suuren ja hauskan hulabaloon saattelemana. Lasipalatsilla järjestettävistä lohikäärmetansseista, kungfu-esityksistä ja ruokakojuista sekä illan ilotulituksista on tullut yksi talveni mieluisimmista perinteistä.

Tänä vuonna halusin juhlistaa kiinalaista vuodenvaihdetta myös kotioloissa näiden hauskojen ja herkullisten onnenkeksien avulla. Vuosi toisensa jälkeen olen valitellut sitä, että joka ikisessä amerikkalaisessa elokuvassa ja tv-ohjelmassa onnenkeksejä tuntuu olevan loputtomasti, mutta Helsingissä ne ovat erittäin kiven alla. Pakko oli siis tehdä itse.

Itse tehdyissä on tietenkin myös se bonus, että onnensa saa kirjoittaa itse!

Ainekset:

1dl sokeria

0,5dl vehnäjauhoja

0,5dl mantelijauhetta

hyppysellinen suolaa, vaniljaa ja kardemummaa

2 kananmunan valkuaista

lisäksi: kynä, paperia ja onnekas mielikuvitus

Ohjeet:

Vatkaa kaikki taikina-ainekset huolellisesti yhteen. Lämmitä uuni 220-asteiseksi ja laske sitten lämpötila 180-asteiseksi. Lusikoi taikinaa leivinpaperilla päällystetylle kuumalle uunipellille kahta ruokalusikkaa apunasi käyttäen. Aseta 2-3 pyöreää taikinakönttiä mahdollisimman kauas toisistaan pellille ja paista noin 8 minuuttia, kunnes keksit tummuvat ja kiinteytyvät hieman, mutta ovat yhä pehmeitä.

Käännä keksit heti ympäri, aseta keskiosaan ovelan onnentekstin sisältävä lappu ja taita ensin puolikuun muotoon ja sitten vielä päädyistä sisäänpäin. Voit kokeilla onnenkeksien taivuttamista myös esimerkiksi kulhon reunalla roikottamalla. Laita valmiit keksit tiiviisti esimerkiksi muffinivuokaan, jotta ne pitävät muotonsa ja toista prosessi kunnes kaikki keksit ovat valmiita. Paahda vielä noin 8 minuuttia ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Näin saat maukkaita ja rapeita onnenkeksejä ja voit olla oman onnesi seppä!

kiinalainen uusi vuosi helsingissä

Hyvää vuohen vuotta kaikille!

Yksi kommentti

  1. Nuo varmaan maistuvat paremmilta kun niissä on manteliakin:) Hyvää Vuohen vuotta! Täällä sitä juhlittiin hieman etuajassa,mikä on ihan hyvä juttu,sillä tänään on kunnon myrsky/sade eikä varmaan olisi tullut yleisöä eikä ulkoesityksistäkään olisi tullut mitään….
    http://appelsiinipuunalla.blogspot.co.il/2015/02/kiinalaisen-uuden-vuoden-viettoa-vahan.html

    Tykkää

  2. Hauskaa, itse tehdyt :). Asian Trading Kolmannella Linjalla myy. Harmi kun en ostanut koko laatikollista.

    Tykkää

  3. Jostain syystä onnenkeksien teko on itsellä jäänyt vain suunnittelun asteelle. Täytyypä joskus tekaista näitä. Mantelijauho on ihanaa leivonnassa ja antaa varmasti näihinkin hiukan enemmän makua.

    Tykkää

    • Onnenkeksit on aina ollut itselle mieluisia, mutta kieltämättä usein makuelämys on jäänyt sen viihteellisen puolen varjoon. Näissä mantelijauho ja kardemumma tekee maustakin suuren elämyksen!

      Tykkää

Jätä kommentti