Suklaa-kookos-raakakakku

suklaa-kookos-raakakakku

Muistan hämärästi yhdentoista vuoden taakse siihen kun olin vielä lapsi ja Sinkkuelämää pyöri tv:ssä. Siis ensimmäistä kertaa, nykyään se taitaa pyöriä päivittäin läpi vuoden ja lakkaamatta. Siinä ohjelmassa ne naiset kävivät raakaruokaravintolassa ja muistan ihmetelleeni, mikä se idea sellaisen ravintolan takana on. Ne naiset tekivät kuitenkin kaikkea muutakin hullua, joten se raakaravintola jotenkin unohtui.

Sittemmin raakaruokavillitys on levinnyt myös Suomeen. Itse voin ensimmäisenä myöntää etten tiedä, mistä siinä oikeastaan on kyse. Ilmeisesti ruokaa ei saa lämmittää yli 46-asteiseksi, koska sen väitetään tuhoavan ruoan ravintoarvoja. Paikotellen totta, paikotellen ihan hullu väite.

Yksi rakkaimmista (ja hulluimmista) ystävistäni on kuitenkin jo vuosia vongannut minulta raakakakkua, kunnes lopulta en enää jaksanut kuunnella ja oli helpompaa vain tehdä se kirottu raakakakku… Ja sitten huomasinkin, että sehän on oikeasti ihan hyvä kakku!

Kermaisan kookoksinen, hennon suklaisa, runsaan pähkinäinen ja koostumus kuin Jacky-makupalassa. Mitä muuta voi (hullu) toivoa?

Ainekset:

1 banaani

4rkl mantelivoita

4rkl raakakaakaojauhetta

3rkl kookosöljyä

1rkl hunajaa

3dl kookoskermaa

kakkupohja:

2,5dl mantelijauhetta

0,5dl kookosjauhoja

n. 3rkl kookosöljyä

3rkl mantelivoita

lisäksi: pähkinöitä ja kookoslastuja

Ohjeet:

Aloita valmistamalla pohja. Sekoita kaikki ainekset huolellisesti yhteen ja lisää hieman juoksevaa kookosöljyä tai mantelivoita jos seos vaikuttaa liian murustavalta tai kuivalta. Aseta irtopohjavuoan pohjalle sopivan kokoiseksi leikattu leivinpaperipala ja painele kakkupohja vuokaan. Laita pakastimeen odottelemaan.

Sekoita kaikki täytteen ainekset huolellisesti yhteen. Lisää halutessasi enemmän kaakaojauhetta tai mausteita. Myös esimerkiksi raastettu appelsiininkuori sopii tähän kakkuun kivasti. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunti tai kaksi, mieluiten jopa yön yli. Koristele pähkinöillä ja kookoslastuilla ja tarjoile jääkaappikylmänä. Raakakakku säilyy herkullisena usean päivän ajan.

Yksi kommentti

  1. Hieno raakakakku:) Mun blogi taisi olla ihan ensimmäisiä ,jotka postasivat raakakakuista,joskus noin 7 vuotta sitten ,ja kysyttiin että onpa kummallista ruokaa,Nyt ei kysyttäisi;D

    Tykkää

    • Itselle on raakaruoat ja raakakakut vieläkin melko vieraita, mutta olenkin jo pitkään tiennyt olevani aikaani pahasti jäljessä… Tämä oli kyllä erittäin hyvä ensimmäinen kokemus mulle, nyt pitää rohkeammin kokeilla muitakin ”kummallisia” raakakakkuja!

      Tykkää

  2. Pakko myöntää, että olen suhtautunut hieman epäillen raakaruokiin. Siis ei niissä nyt varsinaisesti mitään vikaa ole. Mutta useimmiten ajattelen, että ihan hyvää, mutta kyllä tämä kypsennetteynä olisi parempaa. Ja melkein kaikki syömäni raakasuklaa on maistunut hipin takataskussa lämmenneelle.

    Mutta tämä kakku, kiesus. Olen nyt vain tuijottanut tuota kuvaa ja raaka-ainelistaa varmaan 10 minuuttia. Rasvaa. Paaaaaaljon herkullista rasvaa. Kookosta. Omnomnomnoo. Kokeiluun!

    Miten muuten olet innostunut juuri leipomisesta?

    Tykkää

    • Oho, onpa vaikea kysymys… Leipominen innostutti ehkä siinä vaiheessa kun pullukkana lapsena tajusin, että jauhoja ja kananmunia ja sokeria yhteen sekoittamalla sai aikaiseksi kaikenlaisia herkkuja. Se on kuin taikaa!

      Tykkää

  3. Bee

    Näyttääpä hyvältä! 🙂 Pitääpä laittaa resepti muistiin. Yleensä ärsyttää raakakakuissa se, että ainekset on jotain erikoisia, joita ei muuten tarvitsisi. Tämän kakun ainekset ovat kuiteskin helposti saatavilla olevia, joita minultakin löytyy kaapista. Täytyy kokeilla! 🙂

    Tykkää

  4. Kaisa

    Moi, kokeilimme tätä eilen. Ensimmäinen raakakakkumme! Täytyy myöntää että hieman tuunasimme, koska makean ystäviä ollaan eli hunajan määrää lisättiin ja muutama taateli soseutettiin myös makeutta antamaan. Mutta hyvää oli ja kehuja saatiin vierailtakin!

    Tykkää

Jätä kommentti