Pistaasi-porkkanakakku

porkkanakakku

Minulla ja porkkanakakuilla on erittäin pitkä ja rikas jaettu historia. Olemme tukeneet toisiamme tarpeen hetkellä, olemme olleet enimmäkseen onnellisia yhdessä ja kaikki on ollut hienoa. Viime viikonloppuna suhteemme siirtyi uudelle asteelle tämän pistaasi-porkkanakakun avulla.

Itse kakku on mieto muokkaus samasta porkkanakakusta, jota teen lähestulkoon viikoittain, mutta ylimääräinen annos raikasta sitruunaa ja aromikkaita pistaasipähkinöitä vie kakun kertaheitolla aivan uudelle tasolle.

Tämä kakku vaatii kuitenkin nauttijaltaan roimasti kärsivällisyyttä. Se maistuu nimittäin parhaalta vasta 4-5 päivää paistamisen jälkeen. Odotus on vaikeaa, mutta se on ehdottomasti sen arvoista. Tämä kakku kannattaa siis tehdä hyvissä ajoin ja sen jälkeen laittaa lukkojen taakse muutamaksi päiväksi.

Ainekset:

3 kananmunaa

1,5dl sokeria

1,5dl kookospalmusokeria tai tummaa ruokosokeria

1dl rypsiöljyä

3dl vehnäjauhoja

1dl mantelijauhetta

1tl leivinjauhetta ja ruokasoodaa

1tl kutakin: neilikkaa, muskottipähkinää, inkivääriä

2tl kanelia ja kardemummaa

hyppysellinen suolaa

oman maun mukaan vaniljaa

500g porkkanoita hienona raasteena

150g hasselpähkinärouhetta

150g pistaasipähkinärouhetta

2 sitruunan raastettu kuori

kuorrutukseen:

200g maustamatonta tuorejuustoa

250g tomusokeria

1tl vaniljajauhetta

puolikkaan sitruunan raastettu kuori

lisäksi: pistaasirouhetta koristeluun

Ohjeet:

Aloita vatkaamalla kananmunat ja sokerit vaahdoksi. Lisää joukkoon öljy ja sekoita hyvin. Lisää seuraavaksi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taittele joukkoon porkkanaraaste, sitrushedelmien raastettu kuori sekä pähkinärouhe. Kaada voideltuun kakkuvuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 40-45 minuuttia, kunnes kakun keskiosaan työnnetty tikku irtoaa puhtaana.

Kuorruta kakku vasta kakun maustuttua muutaman päivän ajan (jos mahdollista). Valmista kuorrutus sekoittamalla kaikki ainekset huolellisesti yhteen. Anna kakun jäähtyä täysin ennen kuorruttamista. Viimeistele pähkinärouheella ja nauti!

Yksi kommentti

  1. kulttulinaristi

    Oho, joutuu ehkä kokeilemaan. Porkkanakakku on myös lähellä sydäntä ja joku päivä laitan myös maukkaan reseptin tarjolle. Tämä menee kokeiltavien listaan kyllä. Kiitos!

    Tykkää

  2. Porkkanakakku on aivan ihanaa ja tämä ohje vaikuttaa erityisen hyvältä!

    Tykkää

  3. Taimen

    Onko tuo kuorrutteen vanilja-jauhe millaista? Meillä löytyy täältäpäin suomea vaniljasokeria, vanilja tankoja, vanilja kreemi jauhetta ja vaniljakastikejauheita. Mitä näistä valitsisin? 🙂 rakastan porkkanakakkya ja olen leiponut kolmella erireseptillä joihin petyin. Yleensä kuorrutteen makuun joka ei maistu siltä kuin kahviloissa ostetut herkut. ja joskus porkkana on jäänyt raa’aksi.. Pellilliseen varmaan tuplamäärä kuorrutetta?

    Tykkää

    • Itse käytin sellaista ”puhdasta” vaniljajauhetta, joka on tavallaan vaniljasokeria ilman sitä sokeria… Vaniljasokeri käy tietenkin myös ihan täydellisesti, mutta on suhteessa vähän miedomman vaniljainen.

      Kuorrutusta ei mielestäni ole koskaan liikaa – varsinkin jos se on oikeasti hyvää – joten pellilliselle saa kyllä hyvin levitettyä tuplamääränkin. Tätä kuorrutusta söisi mielestäni melkein pelkälläänkin!

      P.s. Olen huomannut, että tuolle tuorejuustokuorrutuksellekin tekee hyvää maustua kakun päällä jonkun aikaa. Edellisenä päivänä kuorrutettu kakku on aina parempaa kuin vasta kuorrutettu.

      Tykkää

      • Taimen

        Kiitos 😛 Paljon herkullisen oloisia ohjeita sinulla! Vasta löysin blogisi, ja tämä kakku lähtee kokeiluun ensimmäisenä, sillä sinun perusversiolla tai tällaisena tuunattuna versiona.

        Tykkää

Jätä kommentti