Täydellinen munakokkeli

munakokkeli

Oma ruokafilosofiani perustuu pitkälti siihen, että suurten ja monipuolisten makunautintojen takana ei tarvitse olla pitkää ja monimutkaista aineslistaa tai valmistustapaa. Täydellisyys ei välttämättä vaadi kolmen vuorokauden valmistelua ja eksoottisia raaka-aineita. Munakokkeli, rumasta nimestään huolimatta, todistaa tämän täydellisesti.

Tämä suussasulavan pehmeä ja maukas munakokkeli antaa puhtia sumuiseenkin kevätpäivään. Perusreseptiä on myös todella helppo muokata omaan makuun sopivaksi. Kannattaa siis rohkeasti kokeilla munien joukkoon juuri sellaisia aineksia, joista itse saa eniten iloa päiväänsä!

Ainekset:

6 kananmunaa

1rkl maitoa

(1rkl silputtua ruohosipulia)

suolaa

2rkl voita

Vatkaa kananmunat ja maito huolellisesti sekaisin kulhossa. Lisää halutessasi silputtua ruohosipulia ja suolaa. Sulata voi pannulla ja lisää kananmunaseos kuumalle pannulle sulaneen voin päälle. Siirrä seosta puukauhan avulla paistinpannun reunoilta keskiosaa kohti ja kääntele samalla pannua eteen, taakse, oikealle ja vasemmalle. Suorita pannun kääntely kuitenkin suhteellisen vähäeleisesti, jotta edes suurin osa ruoasta pysyy pannulla. Puhun kokemuksesta.

Munakokkeli kypsyy erittäin nopeasti, ja se jatkaa kypsymistään vielä lautasellakin. Siirrä siis pannu pois lämmöltä heti kun munakokkelin koostumus alkaa kiinteytyä, siirrä lautaselle ja nauti mahdollisimman nopeasti!

Jätä kommentti