Raaka cookie dough – herkutteluun sellaisenaan

cookie dough

Mielestäni olisi täysin oikeutettua väittää, että kaikki piparitaikinat ovat herkullisia sellaisenaan. Itse ainakin päädyn aina keksejä tehdessäni keskelle suurta sisäistä taistelua saadakseni edes osan taikinasta paistettua kekseiksi asti. Jostain syystä se taikina on aina parasta raakana.

Oma suosikkini on suklaamurukeksien taikina eli cookie dough. Voisin valehtelematta syödä oman painoni verran sitä ennen kuin edes huomaisin, että nyt on jokin mennyt pieleen. Tiedän kuitenkin, ettei sitä raakaa keksitaikinaa saisi syödä. Niin minulle ainakin lapsena sanottiin. Siinä on raakaa kananmunaa, siitä voi tulla salmonella. No tässä taikinassa ei ole ollenkaan kananmunaa. Nyt saa syödä.

Ainekset:

75g pehmeää voita

0,5dl sokeria

0,5dl tummaa ruokosokeria

2dl vehnäjauhoja

3rkl maitoa

runsaasti vaniljaa

hyppysellinen suolaa

(hyppysellinen kanelia)

n. 50g suklaahippuja

Ohjeet:

Sekoita ensin voi ja sokerit huolellisesti yhteen. Lisää joukkoon osa vehnäjauhoista, maito, loput vehnäjauhot sekä mausteet ja lopuksi suklaa. Säilytä jääkaapissa. Nauti sellaisenaan tai kokeile jäätelön seassa tai tummasuklaisen brownien kera.

Yksi kommentti

  1. Päivitysilmoitus: Ruokablogi Jerryn keittiössä 2014-2017 – Jerry Kivelä

  2. Anna S

    Minulle sanottiin, että taikinaa ei saa syödä koska jauhot turpoaa mahassa ja tulee maha kipeäksi.

    Tykkää

  3. Liha keitto

    Mitähän mahtaa tarkoittaa ”runsaasti vanilijaa”…

    Tykkää

Jätä kommentti