Oliivihummus

oliivihummus

Hummus on yksi niitä ruokia, joita voisin syödä loputtomiin kyllästymättä. Yksi sen parhaita puolia on luonnollisesti se, että myös maukkaita variaatioita voi keksiä loputtomiin. Se vaihtelu saattaa jokseenkin auttaa siihen kyllästymisen välttämiseen.

Tällä kertaa hummusta maustavat suolaiset vihreät oliivit ja raikas korianteri. Olen kokeillut varmaankin kymmeniä ellen satoja variaatioita, mutta nyt on pakko sanoa, että tämä on yksi ehdottomista suosikeistani!

Ainekset:

1 tlk kikherneitä

1dl vihreitä oliiveja

3 valkosipulin kynttä

1 sitruunan puristettu mehu

1-2tl tahinia

1dl oliiviöljyä

kourallinen tuoretta korianteria

Ohjeet:

Huuhtele kikherneet ja oliivit huolellisesti. Heitä tehosekoittimeen, lisää valkosipulit, sitruunan mehu ja tahini ja käsittele nopeasti. Lisää oliiviöljy sekä korianteri ja käsittele sileäksi. Lisää hummuksen päälle juuri ennen tarjoilua hieman oliiviöljyä, murskattuja oliiveja sekä tuoretta korianteria.

Jätä kommentti