Kuokkavieraana Cannesin filmifestareilla

cannes film festival 2015

cannes film festival 2015

Minulla ei ole mitään asiaa Cannesin filmifestivaaleille, mutta sinne kuitenkin suuntasimme viime viikolla yhdeksän hengen seurueella. Todellisuudessa emme päässeet livahtamaan yhteenkään elokuvanäytökseen tai elokuvatähtiä kuhisevaan tapahtumaan enkä päässyt hieromaan olkapäitä edes Jake Gyllenhaalin henkivartijan kanssa.

Lähimpänä filmifestivaaleja olimme todennäköisesti Norwegianin menolennolla Nizzaan; kone oli nimittäin täynnä Suomen elokuva-alan osaajia ja päättäjiä. Valitettavasti kaadoin sielläkin halvat kuoharit haaroilleni ja pilasin täten orastavan elokuvaurani.

cannes film festival 2015

cannes film festival

Cannes on kuitenkin hieno kaupunki vaikkei kutsua tapahtumiin tai näytöksiin olisikaan saanut hankittua. Croisette-rantakadulla kymmenet tai jopa sadat ihmiset seisoskelevat paperilappujen kanssa, joilla he pyytävät ylimääräisiä lippuja festarinäytöksiin, joihin normaalisti lippuja saavat vain elokuva-alan vaikutusvaltaisimmat ihmiset.

Suosituimpia elokuvia kansan keskuudessa tuntuivat lappujen perusteella olevan Woody Allenin Irrational Man sekä Yorgos Lanthimoksen The Lobster, joka on arvostelujen perusteella se elokuva, josta tämän vuoden Cannes-valikoimasta tulee todennäköisimmin oma suosikkini.

cannes

cannes rosé

Cannes on toki paljon muutakin kuin filmifestivaalit. Tunnelmallinen vanha kaupunki on täynnä viehättäviä terassiravintoloita ja herkullista roséviiniä. Kaupunki on myös veneilijän unelma.

cannes

cannes

Me vietimme ison osan matkastamme merillä, katsellen festarikuhinaa ja muuta elämää hieman kauempaa. Kaikille parempi jos meidän seurueemme on eristettynä.

cannes

cannes riviera

Ranskan riviera on tähän aikaan vuodesta täynnä toinen toistaan massiivisempia jahteja. Joissain niistä on helikopteritasanteet, uima-altaat, tenniskentät ja monenlaista muuta virikettä. Oma veneemme oli hieman vaatimattomampi, mutta erittäin kotoisa.

purjehdus ranskan rivieralla

purjehdus ranskan rivieralla

Varsinkin purjehdus Saint Tropeziin ja Ramatuellen Nikki Beachille tuotti ikimuistoisia hetkiä. Myös Cannesin edustalla sijaitseva Ile Sainte Marguerite oli sävähdyttävä elämys.

ile sainte marguerite cannes

Muun ajan matkasta majoituimme Picasson vanhalle huvilalle Juan-les-Pinsin ja Antibesin kylien välimaastoon. Varsinkin pittoreski Antibes on mahtava kohde pikaiselle tai pitkälle visiitille. Myös Charlize Theron päätti tänä vuonna jättää Cannesin omaan arvoonsa ja yöpyä juuri Antibesissa.

antibes

Matka oli aivan mahdottoman mahtava ja voisin jaaritella siitä lause toisensa jälkeen, mutta yritän säästää viattomat ihmiset lomanostalgialtani. Halukkaat löytävät varmasti lisää kuvia ja tarinoita matkastani lähipäivinä osoitteesta matkallajonnekin.wordpress.com.

Yksi kommentti

  1. Oi ihana matka Jerry:)

    Tykkää

Jätä kommentti