Prinsessakääretorttu

prinsessakakku kääretorttu

Perinteinen prinsessakakku on varmasti jokaiselle suomalaiselle tuttu jonkun sukulaisen toukokuisista valmistujaisjuhlista, joissa ollaan istuttu vanhojen (ja itselle täysin vieraiden) sukulaisten kanssa pitsikaitaliinalla peitetyn ruokailupöydän ympärillä ja kohteliaasti maisteltu lähileipomosta haettua kakkua vetisen kahvin kanssa ja pyyhitty välillä suupielet sellaisella omituisella pikkuservetillä, joka tuntuu olevan jotain täysin synteettistä materiaalia, ja jonka ei ikinä ollut tarkoitus päätyä servettiin.

Perinteet elävät ajassa siinä missä kaikki muukin, ja nyt tämäkin perinne on saanut raikkaan uuden ulkomuodon. Tämä suussasulavan kuohkea kakku muuttui keittiössäni rentoon rullamuotoon ja soveltuu sellaisena erinomaisesti myös vaikka kesän piknikeille!

prinsessakääretorttu

Ainekset:

3 kananmunaa

1,5dl sokeria

1,5dl vehnäjauhoja

3rkl perunajauhoja

1tl leivinjauhetta

täytteet:

2dl vadelmahilloa

2dl kermaa

1dl sokeria

2rkl tomusokeria

runsas ripaus vaniljaa

lisäksi:

250g vihreää marsipaania

25g tummaa suklaata

tuoreita vadelmia

Ohjeet:

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat ainekset taikinaan ja sekoita varovaisesti. Kaada leivinpaperilla reunustettuun uunivuokaan (kokonaista suurta pellillistä ei tästä taikinasta tule) ja paista 180-asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia, kunnes torttupohja tuntuu kiinteältä kosketettaessa.

Anna pohjan jäähtyä ennen kuin levität sen päälle anteliaan annoksen vadelmahilloa. Vatkaa kerma, sokeri, tomusokeri ja vanilja kiinteäksi vaahdoksi ja levitä hillokerroksen päälle. Kieri rullalle hitaasti leivinpaperia nostaen ja lado rullan päälle vielä lisäkerros kermavaahtoa. Siirrä jääkaappiin tai jopa pakastimeen hetkeksi, jotta kerma on varmasti hyytynyttä sitten kun heität marsipaanin koko komeuden päälle.

Kauli marsipaani ohueksi suorakulmioksi kevyesti tomusokeroidulla pinnalla ja aseta kääretortun päälle. Leikkaa ylimääräiset osat reunoista varovaisesti pois ja ripottele päälle vielä hieman sulatettua suklaata ja aimo annos tuoreita vadelmia!

Yksi kommentti

  1. Ihana kääretorttu:) Täällä prinsessakakku oli esillä viime syksynä,kun täkäläisessä Masterchefissä kilpaili peräti 2 ruotsalaista,no tosin se toinen oli feikki,mutta puhui täydellistä riikinruotsia;D

    Tykkää

  2. Päivitysilmoitus: Ruokablogi Jerryn keittiössä 2014-2017 – Jerry Kivelä

Jätä kommentti