Kotitekoinen suklaa-lakritsitoffee

kotitekoinen lakritsitoffee

Asiat eivät aina mene ihan niin kuin on alunperin suunnitellut. Tämä itsestäänselvyys tulee itselleni kerta toisensa jälkeen yhtä suurena yllätyksenä ja järkytyksenä, koska olen täysin kyvytön kasvamaan ihmisenä enkä ikinä opi virheistäni mitään. Onneksi olen sentään nätti.

Tällä kertaa jyrkkä käännös tuli vastaan kun yritin kehitellä yksinkertaista lakritsi-mutakakkua ja lopputulos muistuttikin enemmän toffeeta. En kuitenkaan valita. Otan toffeen tekemiseen saman mentaliteetin kuin hauskuuteen – vaikka sen tekisi tahattomasti, sen on silti tehnyt.

kotitekoinen toffee

Näistä suklaa-lakritsitoffeista tuli itse asiassa niin hyviä, että niitä kehtaa tarjota muillekin!

Ainekset:

1tlk kondensoitua maitoa

200g maitosuklaata

200g pehmeää lakritsia

2tl lakritsijauhetta

Ohjeet:

Sekoita kondensoitu maito ja suklaa kattilassa ja lämmitä kunnes suklaa on sulanut kokonaan. Sekoita jatkuvasti jotta seos ei pala pohjaan. Lisää joukkoon pieneksi paloiteltu lakritsi sekä lakritsijauhe ja sekoita huolellisesti. Kaada leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan tai muuhun muottiin ja anna jäähtyä. Paloittele jääkaappikylmä toffeelevy haluamasi kokoisiin paloihin ja päällystä leivinpaperin palasilla kauniiksi karkeiksi.

Yksi kommentti

  1. kerberos616

    Reblogged this on Kerberos616.

    Tykkää

Jätä kommentti