Asiat eivät aina mene ihan niin kuin on alunperin suunnitellut. Tämä itsestäänselvyys tulee itselleni kerta toisensa jälkeen yhtä suurena yllätyksenä ja järkytyksenä, koska olen täysin kyvytön kasvamaan ihmisenä enkä ikinä opi virheistäni mitään. Onneksi olen sentään nätti.
Tällä kertaa jyrkkä käännös tuli vastaan kun yritin kehitellä yksinkertaista lakritsi-mutakakkua ja lopputulos muistuttikin enemmän toffeeta. En kuitenkaan valita. Otan toffeen tekemiseen saman mentaliteetin kuin hauskuuteen – vaikka sen tekisi tahattomasti, sen on silti tehnyt.
Näistä suklaa-lakritsitoffeista tuli itse asiassa niin hyviä, että niitä kehtaa tarjota muillekin!
Ainekset:
1tlk kondensoitua maitoa
200g maitosuklaata
200g pehmeää lakritsia
2tl lakritsijauhetta
Ohjeet:
Sekoita kondensoitu maito ja suklaa kattilassa ja lämmitä kunnes suklaa on sulanut kokonaan. Sekoita jatkuvasti jotta seos ei pala pohjaan. Lisää joukkoon pieneksi paloiteltu lakritsi sekä lakritsijauhe ja sekoita huolellisesti. Kaada leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan tai muuhun muottiin ja anna jäähtyä. Paloittele jääkaappikylmä toffeelevy haluamasi kokoisiin paloihin ja päällystä leivinpaperin palasilla kauniiksi karkeiksi.
Reblogged this on Kerberos616.
TykkääTykkää