Jos haluaa seurata viimeisimpiä pullatrendejä niin kannattaa aina alkuvuonna kiinnittää huomiota länsinaapureidemme puuhasteluun. Tänä vuonna ei ole tarvinnut erityisen tarkkasilmäisesti edes tilannetta tarkkailla tietääkseen, että vuoden 2017 selkeästi suosituin pullatrendi Ruotsissa on ollut prinsess-semla eli prinsessa-laskiaispulla.
Tämä makealla marsipaanilla kuorrutettu kuohkea kardemummapulla saa tietenkin täytteekseen mantelimassaa ja hilloa, koska vain idiootit kiistelevät makuasioista tällaisissa tilanteissa kun voi niin helposti saada kaiken!
Ainekset:
2,5dl lämmintä maitoa
1ps kuivahiivaa
1dl sokeria
2tl kardemummaa
1 kananmuna
noin 8dl vehnäjauhoja
75g voita
täytteeksi:
mantelimassaa
vadelma- tai kuningatarhilloa
kiinteäksi vatkattua kermavaahtoa
lisäksi: marsipaania, tomusokeria
Ohjeet:
Aloita sekoittamalla hiiva lämpimään maitoon. Lisää joukkoon sokeri ja kardemumma ja jätä hetkeksi heräilemään. Vatkaa seuraavaksi seokseen kananmuna ja jäähtynyt voisula. Lisää lopuksi vehnäjauhot taikinaan pienissä erissä, ensin kauhalla sekoittaen ja lopulta käsin vaivaten. Anna taikinan kohota liinalla peitetyssä kulhossa 1-3 tuntia.
Jaa taikina 9-12 osaan, muovaile sileiksi kummuiksi ja asettele tasaisin välein leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Halutessasi voit sivellä pullat vatkatulla kananmunalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pullat tummuvat kauniisti päältä. Anna jäähtyä.
Kauli marsipaani tomusokerilla ja/tai perunajauhoilla päällystetyllä pinnalla ohueksi levyksi ja leikkaa siitä pyöreitä paloja – tarpeeksi isoja peittääkseen koko pullan. Leikkaa pullalta ”hattu” irti, koverra pieni aukko mantelimassalle, levitä päälle antelias annos hilloa ja kermavaahtoa ja aseta hattu varovaisesti takaisin koko komeuden päälle. Viimeistele tomusokerilla ja nauti!
SIIS WAU! En oo ikinä törmänny missään tälläsiin laskiaispulliin, ja ei voi muuta sanoa ku että ihan upeita! Tekis mieli kokeilla vaikka laskiainen meniki jo 🙂
TykkääTykkää
Hyvälle ne maistuu vuodenajasta ja päivästä riippumatta!
TykkääTykkää