Prinsessa-laskiaispullat

prinsessa-laskiaispulla

Jos haluaa seurata viimeisimpiä pullatrendejä niin kannattaa aina alkuvuonna kiinnittää huomiota länsinaapureidemme puuhasteluun. Tänä vuonna ei ole tarvinnut erityisen tarkkasilmäisesti edes tilannetta tarkkailla tietääkseen, että vuoden 2017 selkeästi suosituin pullatrendi Ruotsissa on ollut prinsess-semla eli prinsessa-laskiaispulla.

Tämä makealla marsipaanilla kuorrutettu kuohkea kardemummapulla saa tietenkin täytteekseen mantelimassaa ja hilloa, koska vain idiootit kiistelevät makuasioista tällaisissa tilanteissa kun voi niin helposti saada kaiken!

prinsessa-laskiaispullat

Ainekset:

2,5dl lämmintä maitoa

1ps kuivahiivaa

1dl sokeria

2tl kardemummaa

1 kananmuna

noin 8dl vehnäjauhoja

75g voita

täytteeksi:

mantelimassaa

vadelma- tai kuningatarhilloa

kiinteäksi vatkattua kermavaahtoa

lisäksi: marsipaania, tomusokeria

Ohjeet:

Aloita sekoittamalla hiiva lämpimään maitoon. Lisää joukkoon sokeri  ja kardemumma ja jätä hetkeksi heräilemään. Vatkaa seuraavaksi seokseen kananmuna ja jäähtynyt voisula. Lisää lopuksi vehnäjauhot taikinaan pienissä erissä, ensin kauhalla sekoittaen ja lopulta käsin vaivaten. Anna taikinan kohota liinalla peitetyssä kulhossa 1-3 tuntia.

Jaa taikina 9-12 osaan, muovaile sileiksi kummuiksi ja asettele tasaisin välein leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Halutessasi voit sivellä pullat vatkatulla kananmunalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pullat tummuvat kauniisti päältä. Anna jäähtyä.

Kauli marsipaani tomusokerilla ja/tai perunajauhoilla päällystetyllä pinnalla ohueksi levyksi ja leikkaa siitä pyöreitä paloja – tarpeeksi isoja peittääkseen koko pullan. Leikkaa pullalta ”hattu” irti, koverra pieni aukko mantelimassalle, levitä päälle antelias annos hilloa ja kermavaahtoa ja aseta hattu varovaisesti takaisin koko komeuden päälle. Viimeistele tomusokerilla ja nauti!

Yksi kommentti

  1. SIIS WAU! En oo ikinä törmänny missään tälläsiin laskiaispulliin, ja ei voi muuta sanoa ku että ihan upeita! Tekis mieli kokeilla vaikka laskiainen meniki jo 🙂

    Tykkää

Jätä kommentti