Syötävän hyvät kasvohoidot

kotitekoiset kasvonaamiot

En pidä itseäni kovin monessa mielessä perinteisenä miehenä, mutta jostain syystä itselleni ei kyllä helpolla tulisi mieleen lähteä jonnekin kauneushoitolaan itseäni ”hemmottelemaan” tai huoltamaan. Samalla haluaisin kuitenkin pitää ihostani mahdollisimman hyvää huolta, koska valehtelen jo nyt ikääni jokusen vuoden totuutta pienemmäksi, ja ehkä ulkokuoren haluaisi edes jokseenkin vahvistavan valheitani.

Sitä kautta elämääni astuivat kotitekoiset kasvohoidot. Ei mitään monimutkaista aluksi. Vähän hunajaa poskille ennen saunaa ja se siitä. Hiljattain uskaltauduin kuitenkin kokeilemaan kaikenlaisia sekoituksia ja huomasin, että nehän ihan oikeasti toimivat.

Kaikki nämä kotitekoiset kasvohoidot ovat tietenkin sellaisia, jotka voi hyvällä omallatunnolla myös syödä. Jos vaikka nälkä yllättää. Täysin luonnonmukaisia, puhtaita, ja herkullisia.

Ja hei, onhan ihonhoito erityisen hauskaa kun siinä saa samalla syödä!

Mustikka-hunaja

Mustikat auttavat pehmentämään ja kirkastamaan väsynyttä tai kuivaa ihoa. Hunaja taistelee tehokkaasti aknea vastaan, kuorii hellävaraisesti ja antaa iholle kauniin hienovaraisen kiillon.

Soseuta pieni kourallinen mustikoita ja sekoita joukkoon ruokalusikallinen hunajaa. Levitä kasvoille ja anna vaikuttaa kymmenisen minuuttia.

Avokado-vehnänoras

Avokado on täynnä A-, B-, E- ja K-vitamiineja, jotka ravitsevat ihoa sisältä ja ulkoa. Se kosteuttaa ja hellii ihoa. Vehnänoras kirkastaa ihoa ja saattaa jopa edesauttaa arpien paranemista.

Soseuta 1/4 avokado ja sekoita joukkoon teelusikallinen vehnänorasjauhetta sekä teelusikallinen hunajaa. Levitä kasvoille ja anna vaikuttaa kymmenisen minuuttia.

Hunaja-kurkuma

Tämä seos kuorii ihon hellävaraisesti ja on erityisen tehokas aknelääke, suurelta osin antiseptisen ja antibakteriaalisen kurkuman ansiosta.

Sekoita yhteen 2rkl hunajaa ja 1tl kurkumaa. Levitä kasvoille ja anna vaikuttaa kymmenisen minuuttia.

Oliiviöljy-kaakao

Oliiviöljy puhdistaa ja kosteuttaa ihoa, hunaja ja pellavansiemenet kuorivat kevyesti, kaakaojauhe kosteuttaa ja herättelee ihon omaa kollageenintuotantoa. Sekoita 1rkl kaikkia aineksia yhteen ja levitä kasvoille ja kaulalle. Anna vaikuttaa kymmenisen minuuttia.

Mansikka-lime

Mansikat ja lime ovat tehokas apu rasvaiseen ihoon. Mansikat vaalentavat ihon sävyä, lime kuivattaa aknea ja pehmentää ihoa, taistelee mustapäitä vastaan ja omalta osaltaan myös tasoittaa ihonväriä.

Soseuta kourallinen mansikoita, lisää joukkoon puolikkaan limen mehu ja hitunen hunajaa. Levitä kasvoille ja kaulalle ja anna vaikuttaa 5-10 minuuttia.

Jätä kommentti