Kuningatarkääretorttu

Marjat ovat aina olleet suurta herkkuani, mutta ei tarvitse palata ajassa montaa vuotta taaksepäin kun minua ei olisi saanut edes veitsellä uhaten tai timanteilla lahjoen metsään itse niitä poimimaan.

Lähivuosina olen kuitenkin innostunut marjastamisesta, ja muutenkin metsässä hengailusta. Marjastaessa saa kätevästi aivot hetkeksi pois päältä ja muutamaa tuntia myöhemmin metsästä kävelee ulos rentoutuneempana kuin viikon mittaisen joogaretriitin jälkeen – ja kivana bonuksena mukaan saa ämpärillisen tuoreita marjoja.

Tänä kesänä löysin lapsuudenkotini lähettyviltä mustikkametsän lisäksi mahtavan vadelmapaikan, josta marjaa löytyi niin runsaasti, että siitä oli tietenkin pakko väsätä jonkinlaista kakkuakin. Siten syntyi tämä prinsessakakun sukulaiseksi helposti tunnistettava kuningatarkääretorttu.

Ainekset:

4 kananmunaa

2dl sokeria

2dl vehnäjauhoja

3rkl perunajauhoja

1tl leivinjauhetta

täytteet:

3dl vadelmahilloa

3dl kermaa

1,5dl sokeria

3rkl tomusokeria

runsas ripaus vaniljaa

lisäksi:

250g marsipaania

tuoreita mustikoita & vadelmia

Ohjeet:

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat ainekset taikinaan ja sekoita varovaisesti. Kaada leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 180-asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia, kunnes torttupohja tuntuu kiinteältä koskettaessa.

Anna pohjan jäähtyä ennen kuin levität sen päälle anteliaan annoksen hilloa. Vatkaa kerma, sokeri, tomusokeri ja vanilja kiinteäksi vaahdoksi ja levitä hillokerroksen päälle. Kieri rullalle hitaasti leivinpaperia nostaen. Siirrä jääkaappiin odottamaan.

Kauli marsipaani ohueksi suorakulmioksi kevyesti tomusokeroidulla pinnalla ja aseta kääretortun päälle. Leikkaa ylimääräiset osat reunoista varovaisesti pois ja ripottele päälle vielä aimo annos tuoreita marjoja!

Jätä kommentti