Barfi – intialainen toffeeherkku

Barfi on intialainen toffeenkaltainen herkkupala, jota voi löytää monessa muodossa, värissä ja sävyssä Intian katukojuista ja leipomoista. Ei ole mikään ihme, että tämä suussasulavan pehmeä ja herkullisen pähkinäinen makeinen on yksi Intian rakastetuimmista jälkiruoista.

Itse tehdyssä barfissa makua ja väriä tuovat paahdettu pistaasi ja sahrami. En uskalla väittää, että tämä oma versioni on lähelläkään autenttista, mutta herkullista sekin on!

Ainekset:

1dl mantelijauhetta

1dl pistaasijauhetta

1tlk kondensoitua maitoa

(vihreä väriaine)

ripaus kardemummaa ja sahramia

Lisäksi: Hyppysellinen rouhittuja pistaaseja + sahramia

Ohjeet:

Aloita paahtamalla manteli- ja pistaasijauheita joko 200-asteisessa uunissa tai kuumalla, kuivalla pannulla varovasti muutaman minuutin ajan – tämä vapauttaa niistä vielä enemmän herkullista aromia. Jos käytät kokonaisia pähkinöitä ja jauhat ne itse, paahda jo ennen jauhamista.

Sekoita kattilassa jauheet sekä kondensoitu maito. Lisää halutessasi pari tippaa vihreää väriainetta, jos haluat lopputuloksesta kirkkaamman väristä. Lämmitä seosta keskilämmöllä viitisen minuuttia ja sekoita jatkuvasti, älä anna kiehua. Lisää mausteet, sekoita ja poista liedeltä.

Levitä valmis seos leivinpaperille parin sentin paksuiseksi suorakulmioksi. Ripottele päälle rouhittuja pistaaseja ja sahramia ja painele kevyesti seokseen. Anna jäähtyä ja kuivua jääkaapissa vähintään 5 tuntia, mieluiten yön yli. Leikkaa haluamasi kokoisiin paloihin.

Barfi säilyy jääkaapissa herkullisena viikon, mutta parhaimmillaan se on tuoreena.

Yksi kommentti

  1. Olen kerran ostanut täällä intialaisesta kaupasta rasiallisen intialaisia makeisia, joissa oli myös barfia. Ihan ok, mutta ainakin ne ostamani olivat aivan liian makeita, mutta olivat tosi houkuttelevia;D

    Tykkää

    • Nämä ei mielestäni ollut mitenkään liian makeita, kun ei ollut kondensoidun maidon lisäksi ollenkaan lisättyä sokeria! Tosin itselle makea maistuu sen verran hyvin että harvoin löytyy omaan makuun ”liian makeaa”

      Tykkää

Jätä kommentti