Omenainen murukakku

omenainen murukakku

Olen ollut muutaman päivän ajan sokerittomalla ja hiilihydraatittomalla paastolla ja voin sanoa, että se on ihan kauheaa eikä todellakaan kannata kokeilla. Ensimmäinen päivä oli vaikea ja sen jälkeen todellinen alamäki vasta alkoi. Toisena päivänä itketti, kolmantena suututti. Neljäntenä päivänä söin sokeria ja leipää ja kaikki oli taas hyvin.

Tässä kakussa suurin osa perinteisestä sokerista on kuitenkin korvattu kookospalmujen kukinnosta valmistetulla kookospalmusokerilla, jonka glykeeminen indeksi on huomattavasti valkoista sokeria alhaisempi. Kookospalmusokeri on myös täynnä mineraaleja ja vitamiineja sekä herkullisen pähkinäistä ja kinuskista aromia!

Mehevän omenaisessa murukakussa kookospalmusokeri ja loppukesän (tai alkusyksyn) omenat pääsevät esittelemään parhaita puoliaan. Mausteinen kakkupohja, makean raikkaat omenat ja herkullinen crumble-kuorrutus muodostavat täydellisen herkun.

Resepti on julkaistu alunperin syyskuussa 2013 osoitteessa antonanton.fi.

Ainekset:

6 pientä omenaa

2dl vehnäjauhoja

100g mantelijauhetta

1tl leivinjauhetta

1tl ruokasoodaa

1dl sokeria (tai kookospalmusokeria)

1tl vaniljajauhetta

1tl inkivääriä

1tl kanelia

75g sulatettua voita

2dl maustamatonta jogurttia

puolikkaan sitruunan raastettu kuori

2 kananmunaa

murukuorrutukseen:

2dl kookospalmusokeria

1dl vehnäjauhoja

1tl kanelia

75g pehmeää voita

Ohjeet:

Aloita valmistamalla crumble-kuorrutus. Yhdistä sokeri, vehnäjauhot, kaneli ja pehmeä voi kulhossa ja muovaa käsin sileäksi massaksi. Halutessasi voit käyttää kakkupohjaankin kookospalmusokeria – näin saat aikaiseksi hieman tummemman ja mausteisemman kakun. Lisää seokseen vielä hieman jauhoja jos se on liian kosteaa tai pieni nokare voita jos se tuntuu liian murenevaiselta ja kuivalta.

Kuori ja paloittele omenat ohuiksi siivuiksi. Purista omenasiivujen päälle heti hieman sitruunamehua, jotta ne eivät tummu.

Sekoita vehnäjauhot, mantelijauhe, leivinjauhe sekä sokeri ja mausteet kulhossa keskenään. Kaada joukkoon voisula sekä jogurtti ja sitruunan raastettu kuori. Sekoita hyvin, vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen.

Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan, lisää taikinan päälle omenaviipaleet ja levitä murukuorrutus omenoiden päälle mahdollisimman hienosäikeisenä muruna. Paista 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Nauti kakku hieman lämpimänä ja jäätelöllä kruunattuna!

Yksi kommentti

  1. Jaana

    Ompa todella hyvännäköinen kakku, tätä pitääkin oman pihan omenoista tehdä!

    Tykkää

  2. Kepa

    Voisitko laittaa joskus vodkahyytelöshottien reseptin tai muita drinkkiohjeita?

    Tykkää

Jätä kommentti