Perinteinen päärynäpiiras

päärynäpiiras

Karkasin viime perjantaina Raumalle idyllisiin maalaismaisempiin pitkän viikonlopun viettoon, rentoutumaan ja syömään. Molempia on tullut tehtyä itselleni harvinaisella antaumuksella.

vanha rauma

vanha rauma

vanha rauma

Minulle käy tällaisten pienten irtiottojen aikana aina samoin. Irtaudun hetkeksi arjesta ja yhtäkkiä tunnen, että voin tehdä mitä vain ja olla mitä vain. Luen mieltäni avartavia tekstejä, kokeilen uusia reittejä ja löydän uusia suosikkiartisteja joiden huonolle huumorille omistettuja tumblr-sivuja luen tuntikausia samalla kun tajuan, että ehkä minunkin pitäisi olla hauskempi ja rennompi. Tunnen, että muutos on ajankohtainen ja tarpeellinen, ehkä jopa välttämätön. Sitten palaan takaisin kotiin ja vanhoihin rutiineihini ja unohdan kaiken.

Onneksi näistä rentouttavista irtiotoista jää sentään ikuisesti säilyviä muistoja siitä syömis-osiosta. Tämä herkullinen ja petollisen yksinkertainen päärynäpiiras jää nimittäin väistämättä kummittelemaan mieleen pitkäksi aikaa. Nauti sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera!

päärynäpiiras

päärynäpiiras

Ainekset:

5dl vehnäjauhoja

2,5dl tomusokeria

250g kylmää voita

1 kananmunan keltuainen

6 päärynää, kuorittuna ja viipaloituna

sokeria & vaniljaa

Ohjeet:

Sekoita jauhot, tomusokeri ja kylmä voi kulhossa ja nypi käsin kunnes ainekset ovat sekoittuneet keskenään. Lisää joukkoon keltuainen ja vaivaa sileäksi taikinaksi. Siirrä jääkaappiin 30 minuutiksi ja painele sitten hieman yli puolet taikinasta voidellun ja sokeroidun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Kuori ja viipaloi päärynät ja asettele viipaleet tasaisesti piiraspohjan päälle, sirotellen päärynäviipaleiden päälle aina hieman sokeria ja vaniljaa. Rullaa loppu taikina sileäksi kanneksi piirakalle, viillä veitsellä kanteen ristikko ja paista piirasta 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes piiras on tummunut kauniisti päältä ja päärynät ovat kypsyneet meheviksi ja pehmeiksi herkuiksi. Nauti!

Yksi kommentti

  1. Jonna

    Ihania kuvia, Rauma näyttää kauniilta paikalta!

    Tykkää

Jätä kommentti