Punajuuririsotto + fetaa & timjamia

punajuuririsotto jerryn keittiössä

En edes valehtele jos sanon, että tämä on kaunein koskaan syömäni risotto. Punajuuri antaa sille kauniin punaisen sävyn ja runsaasti makua. Makea portviini, suolainen feta ja hienostunut timjami tuovat punajuuresta viimeisetkin herkulliset aromit esille ja lopputulos on kuin juhlat suussa!

Tätä samanaikaisesti suolaista ja makeaa risottoa syödessään ei voi olla täysin varma, mitä tapahtuu, mutta sen kyllä tietää, että hyvää on… Ei tässä nyt varmaan ollut päätä tai häntää. Anteeksi, join pullon viiniä lounaalla.

Ainekset:

3 punajuurta

3dl Arborio- tai Carnarolo-riisiä

0,5dl oliiviöljyä

1 makea sipuli

2 valkosipulin kynttä

loraus balsamicoa

4dl portviiniä

8dl kasvislientä

nokare kylmää voita

n. 50g raastettua parmesaania

lisäksi: fetajuustoa, tuoretta timjamia

Ohjeet:

Aloita höyryttämällä tai paahtamalla kaksi punajuurta kypsäksi. Kuori ja raasta kolmas punajuuri. Kuullota silputtua sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä paistinpannulla ja lisää muutaman minuutin jälkeen pannulle myös punajuuriraaste. Paahda riisinjyviä hetki pannulla ja lisää sitten viini kahdessa erässä, antaen edellisen satsin haihtua hieman ennen uuden lisäämistä.

Lorauta joukkoon hieman balsamicoa ja jatka veden lisäämistä desilitra kerrallaan, muistaen sekoittaa risottoa jatkuvasti. Aina nesteen haihduttua voit taas kaataa joukkoon lisää. Noin 20 minuutin kuluttua risotto ja höyrytetyt punajuuret ovat valmiita.

Siirrä risotto pois liekiltä ja sekoita joukkoon voi ja parmesaani. Kuori ja pilko kypsennetyt punajuuret lohkoiksi ja tarjoile risoton päällä murennetun fetan ja tuoreen timjamin kera.

Jätä kommentti