Kurpitsahummus

kurpitsahummus

Nyt kun Halloweenin kurpitsalyhdyt on koverrettu, on aika hyödyntää niiden herkulliset sisälmykset!

Uunissa paahdettu kurpitsa on oivallinen lisäys monenlaisiin ruokiin – se rikastuttaa risottoja ja pastakastikkeita, soveltuu mainiosti tortellinien täytteeksi tai pizzan päälle täytteeksi, ja tuo mahtavaa mehevyyttä ja makua leivonnaisiin. Kurpitsa on nerokas lisäys myös hummukseen, jolle se antaa kermaisan koostumuksen, mehevän makumaailman ja kauniin syksyisen sävyn.

Ainekset:

n. 3dl kypsäksi paahdettua kurpitsaa (tai soseutettua kurpitsaa)

2tlk kikherneitä

0,5dl oliiviöljyä

0,5dl vettä

1tl tahinia

1tl cayennepippuria

hyppysellinen suolaa

hyppysellinen muskottipähkinää

Ohjeet:

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa ja käsittele sileäksi seokseksi. Lisää tarvittaessa hieman oliiviöljyä tai vettä jos hummuksen koostumus vaikuttaa liian kiinteältä. Viimeistele oliiviöljyllä, kikherneillä ja paahdetulla kurpitsalla sekä hyppysellisellä cayennepippuria.

Resepti on hienosäädelty versio alkuperäisestä, joka julkaistiin marraskuussa 2013 osoitteessa antonanton.fi.

Jätä kommentti