Kurpitsaiset teeleivät eli skonssit

kurpitsaskonssit

Teeleipä ei nimenä kuvaa näitä mehevän kurpitsaisia ja maukkaan juustoisia leipiä kovin hyvin, mutta skonssi sanana tuntuu melkein yhtä hölmöltä kuin kreppi silloin kun mielessä on ranskalainen crèpe. Äidinkielemme on ajoittain kömpelö, mutta sen kanssa on nyt vain tultava toimeen.

Nimestä viis, nämä möykyt ovat mainion maukkaita! Runsaasti paahdettua kurpitsaa, maukkaita juustoja ja yrttejä… Enempää ei leivältä voi toivoa. Kaiken lisäksi leivinjauheella ja ruokasoodalla kohotettu leipä valmistuu erittäin nopeasti!

Ainekset:

1dl kurpitsasosetta

1dl piimää tai maustamatonta jogurttia

50g kypsää goudaa, hienona raasteena

50g kiinteää sinihomejuustoa, murustettuna

50g kylmää voita

2,5dl vehnäjauhoja

1,5dl ruisjauhoja

1tl leivinjauhetta

1tl ruokasoodaa

oman maun mukaan tuoretta salviaa

hyppysellinen suolaa, mustapippuria ja cayennepippuria

Ohjeet:

Aloita sekoittamalla kurpitsasose, piimä tai jogurtti sekä juustot keskenään kulhossa. Sekoita kuivat ainekset keskenään toisessa kulhossa ja vaivaa voi sekaan käsin. Sekoita kaikki yhteen kiinteäksi taikinaksi. Muotoile paksuiksi kiekoiksi ja paista 180-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia. Halutessasi voit käyttää myös esimerkiksi muffinivuokaa.

Skonssit ovat valmiita kun ne ovat tummuneet hieman päältä, tuntuvat kiinteiltä kosketettaessa ja täyttävät asunnon houkuttelevalla tuoksulla. Nauti sellaisenaan, keittojen seuralaisena tai (ontuvan) nimensä mukaisesti teeleipänä iltapäiväteen kera!

Jätä kommentti