Kotitekoinen paholaisenhillo

kotitekoinen paholaisenhillo

Minulla on uusi pakkomielle.

Oikeastaan minulla on kaksi uutta pakkomiellettä. Yksi on MTV:n futuristinen sci-fi-deitti-reality-sarja Are You the One? (todellinen tv-taiteen helmi, joka jää historiaan modernina mestariteoksena) ja toinen on tämä kotitekoinen paholaisenhillo.

Aina aiemmin olen ollut sitä mieltä, että hillon lisääminen suolaisiin ruokiin on tarpeettoman omituista, mutta nyt olen pyörtänyt kaikki sanani ja tehnyt täyskäännöksen. Kuluneen viikon aikana olen nimittäin syönyt tätä hilloa pizzan päällä, vuohenjuuston kanssa välipalojen välisenä välipalana, kaaliraasteen päällä salaatinkastikkeena… Oikeastaan kaiken mahdollisen kanssa. Ja se on aina ollut käsittämättömän hyvää.

Ainekset:

1kg tomaatteja

8 isoa punaista chiliä

1 punainen habanero-chili

2 isoa punaista paprikaa

1 punasipuli

1-2 valkosipulin kynttä, puristettuna

hyppysellinen suolaa ja mustapippuria

oman maun mukaan basilikaa ja oreganoa

1rkl valkoviinietikkaa

3dl sokeria

1,5dl tummaa ruokosokeria

Ohjeet:

Aloita kalttaamalla tomaatit: leikkaa veitsellä rasti tomaattien pohjaan ja heitä kiehuvaan veteen minuutiksi. Huuhtele kylmällä vedellä ja irroita tomaattien kuoret varovaisesti.

Sekoita pilkotut tomaatit ja paprikat sekä hienoksi silputut chilit, sipuli ja valkosipuli paksupohjaisessa kattilassa tai kasarissa ja paista keskilämmöllä noin 30 minuutin ajan. Sekoittele seosta välillä puukauhalla ja lisää joukkoon oman makusi mukaan mausteita.

Lisää seokseen valkoviinietikka ja sokerit ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä noin 20 minuutin ajan, kunnes seos alkaa kiinteytyä ja muistuttaa hilloa. Purkita ja nauti.

Yksi kommentti

  1. Aimo Haipakka

    Paholaisen hillo on hyvää ja sopii vaikka mihin. Meille on uudenvuoden pääruoaksi hiipinyt pöytään hodarit joissa on nakkien ja sämpylöiden lisäksi paholaisen hilloa ja coleslaw:ta. Herkkua.

    Tykkää

Jätä kommentti