Kotitekoinen graavisiika

graavisiika

Olen ehkä aina ollut vanha sielu, pikkuvanha nuori ihminen. Lapsena vietin mieluiten aikaani aikuisten keskuudessa, pukeuduin kolmiosaiseen pukuun ja suoristin liiviäni tai rusettiani korjatessani aikuisten puhekieltä (”Anteeksi, mutta se ei ole  vaan minä.”).

Huomautan yhä mielelläni muiden tekemistä virheistä, mutta nykyään henkinen ylikypsyyteni ilmenee myös ajanviettovalinnoissani. Joidenkin ikäkumppaneideni valitessa lauantai-illan ratoksi rock-konsertin tai Playstation-maratonin minä luen kotona klassisia romaaneja ja graavaan siikaa.

Graavisiika pitäisi kuitenkin olla jokaisen itseään kunnioittavan nuoren ja vanhan, sisäisesti nuoren ja henkisesti vanhan ihmisen to do -listalla. Se on nimittäin käsittämättömän herkullista. Parhaimmillaan se on paahdetun ruisleivän päällä tuorejuuston tai smetanan sekä punasipulin ja tillin kera nautittuna!

Ainekset:

500g siikaa

2-3rkl karkeaa merisuolaa

viherpippuria ja rosépippuria

hyppysellinen sokeria

Ohjeet:

Aloita ripottelemalla siikafileen päälle merisuolaa ja hento kourallinen kokonaisia viher- ja rosépippureita. Halutessasi voit lisätä myös muita mausteita oman makusi mukaan.

Leikkaa filee keskeltä poikki ja aseta palat päällekkäin liha lihaa vasten. Pakkaa tiiviisti folioon ja sen jälkeen vielä muovikelmuun. Graavaa jääkaapissa noin vuorokauden ajan.

Pyyhi graavautuneen kalan pinnasta suola ja mausteet huolellisesti pois. Leikkaa terävällä veitsellä mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja nauti.

Yksi kommentti

  1. Graavisiian lisäksi vain yhtä hyvää voi olla graavilohi. Isäni laittamana. Iltapalana. Ruisleivällä tai hapankorpulla.

    Tykkää

Jätä kommentti