Klementiini-oliiviöljykakku

klementiini-oliiviöljykakku

Sunnuntai on aina ollut mielestäni eräänlainen ”ylimääräinen” päivä. Ehkä sen takia minulla ei ole ollut tapana tehdä viikon viimeisenä päivänä juuri mitään. Koen poikkeuksellisen suurena saavutuksena sen jos jonain sunnuntaina edes pukeudun tai lähden jopa ulos kotiovesta. Useimmiten sunnuntait kuluvatkin suunnitellen suurenmoisia tulevaisuuksia, jotka eivät koskaan toteudu.

Kaiken tämän toimettomuuden keskellä minulle on kuitenkin muodostunut yksi maukas perinne: sunnuntaikakku. Tämä talvinen sunnuntai jää muistoihini erityisen kauniina toimettomana päivänä,  suurelta osin tämän herkun ansiosta. Raikas klementiini ja hienostuneen maukas oliiviöljy ovat täydellinen parivaljakko mehevässä kakussa!

Ainekset:

5 klementiiniä

1 sitruuna

2,5dl sokeria

1dl crème fraîchea

1tl appelsiininkukkavettä

3 kananmunaa

1,5dl extraneitsytoliiviöljyä

4,5dl vehnäjauhoja

1tl kutakin: leivinjauhetta, ruokasoodaa, muskottipähkinää

oman maun mukaan vaniljaa

hyppysellinen suolaa

kuorrutukseen:

125g tomusokeria

1 klementiinin puristettu mehu

1rkl maitoa

Ohjeet:

Raasta klementiinien ja sitruunan kuori ja sekoita kulhossa sokerin kanssa. Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen. Lisää seokseen keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja sekoita varovaisesti.

Sekoita seuraavaksi joukkoon mandariinien puristettu mehu, appelsiininkukkavesi ja crème fraîche ja lopuksi oliiviöljy. Sekoita huolellisesti ja paista voidellussa kuivakakkuvuoassa (tai leipävuoassa) 180-asteisessa uunissa noin 50 minuutin ajan, kunnes kakun keskiosaan työnnetty tikku irtoaa puhtaana.

Nauti sellaisenaan tai viimeistele maukkaalla kuorrutuksella!

Jätä kommentti