Suklaamurukeksit (ilman kananmunaa)

suklaamurukeksit

Loppuvuoden loputtoman herkuttelun jälkeen alkuvuosi on usein täynnä detox-teetä ja puhdistavia vihermehuja. Mielestäni on erittäin hyvä tapa aloittaa uusi vuosi terveellisesti. Ihminen voi kuitenkin syödä vain tietyn määrän ituja ja lehtikaalimehua ennen kuin raja tulee vastaan.

Itselläni kyseinen raja ilmestyi näkökenttään eilen lueskellessani Gwyneth Paltrow’n paastovinkkejä. Yhtäkkiä tuli suunnaton polte sokeria ja rasvaa kohtaan. Olisin varmasti selvinnyt elossa ilmankin, mutta tein päätöksen – siinä vaiheessa kun kaikki ympärillä olevat ihmiset näyttävät puhuvilta suklaakekseiltä, on paras antautua sokerin ja rasvan vieteltäväksi.

Tämä helppo ja yksinkertainen chocolate chip cookie -resepti jättää kananmunat kokonaan pois yhtälöstä, joten taikinaa voi rohkeammin napsia myös raakana!

Ainekset:

125g pehmeää voita

1dl tummaa ruokosokeria

2rkl maitoa

2dl vehnäjauhoja

1tl ruokasoodaa

oman maun mukaan vaniljaa

hyppysellinen muskottipähkinää

100g (tummaa) suklaata

Ohjeet:

Sekoita voi ja sokerit huolellisesti yhteen. Lisää seuraavaksi joukkoon maito ja sitten keskenään sekoitetut kuivat ainekset. Taittele rouhittu suklaa taikinaan lopuksi ja heitä jääkaappiin viilenemään vähintään 30 minuutiksi, mahdollisesti jopa yön yli.

Jaa taikina kahteentoista osaan, muovaa palloiksi ja aseta tasaisin välein leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista 180-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes keksit tummuvat hieman päältä. Älä kuitenkaan paista niitä liikaa, jotta ne pysyvät vielä kypsänä hieman sitkeinä ja pehmeinä sisältä!

Jätä kommentti