Hedelmäinen rommikakku

hedelmä-rommikakku

Uskon vakaasti, että rommi tekee mistä tahansa hieman parempaa. Erinomaisena todisteena teoriani toimivuudesta esiintyy tämä herkullisen hedelmäinen rommikakku, jonka syömistä on mahdoton lopettaa yhteen palaan.

Tämä koukuttavan hyvä kakku on täynnä mausteista rommia, raikasta ananasta ja papaijaa, lempeää kookosta ja makean maukkaita mantelimassapesäkkeitä, jotka sulavat suussa. Oli erittäin vaikeaa irroittautua tästä kakusta edes siksi aikaa, että sain nämä pari lausetta kirjoitettua, niin hyvää se on!

Ainekset:

200g pehmeää voita

2dl tummaa ruokosokeria

3 kananmunaa

3dl vehnäjauhoja

1dl mantelijauhetta

1tl leivinjauhetta

150g mantelimassaa

75g kuivattua ananasta

75g kuivattua papaijaa

kourallinen paahdettuja kookoslastuja (tai kookoshiutaleita)

oman maun mukaan vaniljaa ja kardemummaa

0,5dl maitoa

0,5dl + 2rkl tummaa rommia

kuorrutukseen:

n. 1dl tomusokeria

1-2tl tummaa rommia

Ohjeet:

Aloita sekoittamalla kuivatut hedelmät ja 2 ruokalusikallista rommia kulhossa. Jätä maustumaan. Vatkaa voi ja sokeri huolellisesti yhteen. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen ja sekoita huolellisesti. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja maito-rommiseos taikinaan vuorotellen, aloittaen ja lopettaen jauhoilla. Taittele hedelmät ja kookos lopuksi taikinaan. Itse käytän mieluiten suurempia kookoslastuja, mutta myös hiutaleet toimivat mainiosti.

Kaada puolet taikinasta voideltuun kuivakakkuvuokaan. Muotoile mantelimassasta kämmenissä pieniä palloja ja ripottele taikinan joukkoon. Kaada loppu taikina vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 50 minuutin ajan, kunnes kakku tummuu kauniisti päältä ja kakun keskiosaan työnnetty tikku irtoaa puhtaana.

Viimeistele rommikuorrutuksella: sekoita tomusokeri ja rommi huolellisesti yhteen, lisäten pari tippaa rommia jos seos on liian kiinteä. Kaada kakun päälle ja tarjoile.

Yksi kommentti

  1. Ihana kakku! Rommi tekee kaikesta hyvää ,ja minun keittiössä on aina pakko olla rommipullo(tällä hetkellä Myers’s Rum) . Ihastuin totaalisesti rommiin Venezuelassa asuessa,sillä siellä tehdään hyvää rommia,mutta käytän sitä lähinnä leivonnassa tai jälkkkäreissä.

    Tykkää

Jätä kommentti