Turkish Delight – turkkilaiset ruusumakeiset

lokum

Turkish Delight -nimellä tunnetut turkkilaiset makeiset ovat yksi suurimmista paheistani. Myös lokum-nimeä noudattavat mahdottoman makeat ja tahmeat herkut ovat yksinkertaisesti vastustamattomia, vaikka muutaman palan jälkeen tunteekin jo kaipaavansa ekstra-annoksen insuliinia.

Ohje saattaa vaikuttaa monimutkaiselta ja aineksia näyttää olevan kamalan paljon, mutta todellisuudessa näiden makeisten valmistus on yllättävän helppoa ja vaivatonta!

Ainekset:

3dl vettä

6dl sokeria

puolikkaan sitruunan puristettu mehu

1-2rkl ruusuvettä

hitunen punaista väriainetta

1dl maissitärkkelystä

1tl ruokasoodaa

10 liivatelehteä

250g tomusokeria

Ohjeet:

Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa. Lisää joukkoon sitruunamehu, ruusuvesi ja väriaine sekä maissitärkkelys ja ruokasooda ja sekoita erittäin huolellisesti. Keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia ja hämmennä seosta tasaisin väliajoin. Lisää lopuksi kattilaan liivate, anna sulaa ja sekoita huolellisesti.

Kaada seos anteliaasti tomusokeroidulle leivinpaperille ja ripottele lisää tomusokeria seoksen päälle. Anna jäähtyä ja hyytyä, mieluiten jopa jääkaapissa parin tunnin ajan. Leikkaa kuutioiksi, pyörittele huolellisesti tomusokerissa ja herkku on valmis!

Yksi kommentti

  1. Liisa R.

    Löysin tämän blogisi ihan sattuman kaupalla muutamia päiviä sitten ja nyt olen ihan koukussa. Kaikkea ihanaa sinulla onkin täällä, tekisi mieli kaikkia kokeilla ja maistaa 🙂

    Liked by 1 henkilö

  2. Mahtavaa että teet lokumia itse. Pari tuttavaani on myös sitä kokeillut,mutta se ei kuulu ihan suosikkeihini,joten olen joskus vähän maistanut kun on tarjoiltu:;D

    Tykkää

  3. Hei mikä tuon ruokasooda tarkoitus on?

    Tykkää

    • Hyvä kysymys! Tarkkaa kemiallista syytä en osaa kertoa, mutta Turkista löytämässäni reseptissä se kuitenkin ainesten joukossa komeili ja aiheuttaa ruokaa laittaessa kauniin kuohun. Todennäköisesti auttaa valmiin tuotoksen koostumuksen kanssa!

      Tykkää

  4. Heltsi

    Resepti oli vallan mainio ja turkish delightit onnistuivat hienosti, vaikka vähän muuntelinkin ainesosia. En halunnut ostaa kaappiin turhaan maizenaa, kun siellä oli jo perunajauhoja. Joten tein puolikkaan kokeiluerän näin: vaihdoin liivatteet vegegeliin (2 pss), korvasin ruusuaromin ruusulimulla, väriaineen kotimehulla ja maizenan pienemmällä määrällä perunajauhoja. Huomioi, jos teet niin kuin minä. Makua ruusulimu ei antanut tarpeeksi, kotimehun määrä ei riittänyt punaisen värin aikaansaamiseen. Huonoin veto oli heitellä tomusokeria suoraan leivinpaperille paakkuineen, sillä paakut jäivät kiinni massaan ja rusahtelivat hampaissa. Muuten koostumus oli täydellinen ja väriksi tuli upea keltainen. Maku sokerinen, aromi puuttuu. Ensi kerralla en kitsastele aromin ostossa.

    Tykkää

Jätä kommentti