Afganistanilaiset karitsavartaat

karitsavartaat

En ole koskaan käynyt Afganistanissa, mutta viime marraskuussa söin afgaaniravintolassa Prahassa erittäin maittavan aterian. Tavallaan voidaan siis ehkä ajatella, että olen jo melkein paikan päällä käynyt. Lonely Planetin kuvat maasta näyttävät ihan kivalta, saatanpa joskus käydäkin!

Siihen asti mieltäni ja keittiötäni lämmittävät kuitenkin tuparilahjaksi saatu Snackistan-keittokirja ja sen mahtavat reseptit, jotka osaltaan inspiroivat myös näitä mausteisia karitsavartaita.

karitsavartaat

Ainekset:

400g karitsan jauhelihaa

1 sipuli

3-4 valkosipulin kynttä

1 punainen chili

1 vihreä chili

2tl paprikajauhetta

1tl kutakin: kanelia, kardemummaa, neilikaa, inkivääriä, juustokuminaa

hyppysellinen suolaa ja mustapippuria

kourallinen tuoreita yrttejä: minttua, korianteria ja persiljaa

1 kananmuna

öljyä paistamiseen

Ohjeet:

Pilko sipuli, valkosipuli ja chilit sekä tuoreet yrtit hienoksi silpuksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa ja vaivaa käsin sileäksi seokseksi. Anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia.

Lihamassaa on helpoin käsitellä kostutetuin käsin. Muovaile taikinasta lihavan peukalon kokoisia paloja ja kypsennä öljytyllä paistinpannulla. Älä kääntele lihapaloja liian usein, jotta niihin ehtii syntyä kaunis tumma pinta.

Aseta lihat vartaisiin ja tarjoile esimerkiksi mausteisen bulgursalaatin kanssa: keitä bulgur pakkausohjeiden mukaisesti, sekoita joukkoon oman makusi mukaan mausteita ja pilkottuja vihanneksia. Myös valkosipuliin ja minttuun pohjautuvat kastikkeet sopivat mainiosti näiden vartaiden seuralaiseksi!

Jätä kommentti