Kirsikkainen juustokakkujäätelö

kirsikka-juustokakku-jäätelö

Tuli sitten katsottua kaikki 177 Tyttökullat-jaksoa parin viikon aikana. Nämä ovat niitä nuoruuteni villejä vuosia, joita sitten vanhana muistelen haikeudella.

Olen toki tehnyt paljon muutakin kuin nautiskellut 80-luvun naispainoisesta komediasta. Tein nimittäin viime viikolla tätä herkullista jäätelöä, ja eilen söin sitä koko laatikollisen yksin pimeässä huoneessa, aivan kuin olisin joku Bridget Jones suremassa päättynyttä kahden viikon ihmissuhdetta. En kuitenkaan sure päättynyttä kahden viikon ihmissuhdetta, enkä ole nainen. Välillä pitää ihan mennä katsomaan itseään silmiin peilistä ja sanoa ääneen ”en ole nainen”. Tämä kirsikkainen herkku (ja Tyttökullat) oli yksinkertaisesti vain niin vastustamattoman maukasta etten voinut vastustella, en enää hetkeäkään.

kirsikkajuustokakkujäätelö

Tämä jäätelö on täynnä miellyttäviä sattumia. Vaniljaista ja kevyen kirsikkaista kermajäätelöä, tuorejuustoa, makeaa kirsikkakompottia ja rapeaa juustokakkupohjaa…

Jäätelökesä 2015 alkaa nyt!

Ainekset:

2dl kermaa

1dl täysmaitoa

100g maustamatonta tuorejuustoa

1dl glukoosisiirappia

vaniljasokeria

150g kirsikkakompottia

100g digestive-keksejä + 50g voita

Ohjeet:

Sekoita kerma, maito, tuorejuusto, glukoosisiirappi ja vanilja sekä pari ruokalusikallista kirsikkakompottia huolellisesti yhteen. Viilennä seos erittäin kylmäksi ja käsittele jäätelökoneessa kuohkeaksi.

Murskaa digestive-keksit mahdollisimman huolellisesti ja sekoita yhteen voisulan kanssa. Lisää tarvittaessa muutama keksi tai pari tippaa rypsiöljyä jos seos on liian kuiva tai liian kostea. Seoksen tulisi pysyä juuri ja juuri koossa.

Sekoita kaikki kolme komponenttia rasiassa – heitä ensin pohjalle vähän ”kakkupohjaa”, sitten pitkä raita kirsikkakompottia ja sitten iso kasa jäätelöä ja taas hieman kakkupohjaa ja kirsikkaa… Jos olet esillepanon suhteen fiksumpi kuin minä niin viimeistelet koko komeuden sellaisella hohtavan neonpunaisella säilykekirsikalla!

Yksi kommentti

  1. Mmm,herkkua:)

    Tykkää

  2. Oh wow, sinulta se vaan syntyy toinen toistaan parempia jäätelöideoita!

    Tykkää

  3. Oi nam, ihanan näköistä jäätelöä :).

    Tykkää

Jätä kommentti