Gin & Tonic -juustokakku

gin&tonic juustokakku

Lähipäivinä on ollut niin kamalan kaunista ja aurinkoista, että olen joutunut täysin keväthuuman valtaan. Suunnittelen jo innolla vappucocktaileja ja kesäpiknikin herkkuja ja nettishoppailen pelottavan lyhyitä shortseja kesälookiini, joka tulee olemaan yhdistelmä 60-luvun tennispelaajaa ja 90-luvun club kidiä. Kyllä se toimii, uskokaa pois. Kesällä näette.

Aurinko on lämmittänyt tunnelmaa myös keittiössäni. Vaivihkaa kaikkiin ruokiin on jotenkin kummasti livahtanut alkoholia. Eilinen Irish Coffee -jäätelö oli jo lähellä sydämeni kärkisijaa, mutta tämä klassikkodrinkin inspiroima juustokakku ampaisi kertaheitolla kärkeen.

gin&tonic juustokakku

Hitunen giniä ja tonicia tuo miellyttävää mausteisuutta ja raikkautta muuten niin kermaisaan juustokakkuun. Rehellisyyden nimissä mainittakoon kuitenkin, että oma versioni muuttui lopulta gin&gin-kakuksi, koska halusin varmistaa, että sitä giniä on varmasti tarpeeksi.

Ainekset:

400g maustamatonta tuorejuustoa

250g rasvatonta maitorahkaa

200g crème fraîchea

5cl giniä

5cl tonicia (tai toinen loraus giniä)

1,5dl sokeria

3 kananmunaa

Yhden sitruunan ja yhden limen raastettu kuori

Runsaasti vaniljaa

pohja:

150g Digestive-keksejä, murskattuna

75g sulatettua voita

lisäksi: yhden limen raastettu kuori

Ohjeet:

Aloita sekoittamalla tuorejuusto, maitorahka ja ranskankerma huolellisesti yhteen kulhossa. Lisää gin ja tonic sekä sokeri ja sekoita varovaisesti. Sekoita kananmunat joukkoon yksitellen ja lisää lopuksi sitrushedelmien kuoret sekä oman makusi mukaan vaniljaa.

Valmista kakkupohja murskaamalla digestive-keksit huolellisesti. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja painele voidellun kakkuvuoan pohjalle. Lisää tarvittaessa ruokalusikallinen voita tai öljyä tai yksi murskattu keksi jos pohjan koostumus on liian kuiva tai kostea.

Kaada täyte pohjan päälle ja paista 175-asteisessa uunissa noin tunti. Tarkkaile kakkua kuitenkin jo aiemmin, sitä ei kannata paistaa liikaa. Ota kakku pois uunista heti kun reunat ovat kiinteät ja keskiosa yhä hieman hyllyvä. Anna jäähtyä ja viilennä jääkaapissa mieluiten yön yli ennen tarjoilua. Viimeistele vielä raastetulla limen kuorella ja nauti!

Yksi kommentti

  1. Näyttää ihan täydelliseltä, ihanan näköinen koostumus ja makukin on varmasti ihana! 🙂

    Tykkää

  2. Ai miten ihana juustokakku!

    Tykkää

  3. Jonna

    Ihanan näköinen kakku ja varmasti hyvää 😉

    Tykkää

Jätä kommentti