Hunajainen jogurttijuustokakku

hunajainen jogurttijuustokakku

Aloitin kesäkauteni viime viikonloppuna niin kovalla pamauksella etten ole vieläkään täysin toipunut, enkä välttämättä ikinä toivukaan. Teki kuitenkin hyvää nähdä pitkästä aikaa vanhoja tuttuja kasvoja ja villejä tansseja. Lauantai-iltani jatkui pitkälle sunnuntai-aamuun asti ja aamukahdeksalta kävelin kotiin kaupungin poikki lokkien laulaessa ja auringon paistaessa, muiden herättyä jo ulkoiluttamaan koiriaan ja pesemään ikkunoitaan. Siinä hetkessä oli tietynlainen vapaus, jota harvat muut elämykset tarjoavat. Hetken aikaa olin kesän ytimessä, täynnä energiaa ja elämää.

Muutamaa hetkeä myöhemmin alkoi tietenkin alamäki ja tajusin, että olen valvonut 40 tuntia putkeen, kaikki vaatteeni ovat märkiä suihkulähdepulahduksen jäljiltä ja pääkin alkoi särkeä. Minun viikonloppuni pelastaja saapui kuitenkin samassa muodossa kuin sen alullepanija. Tämä raikkaan hunajainen jogurttikakku nimittäin juhlisti niin viikonlopun optimistista alkua kuin sen väsynyttä ja vainoharhaista päätöstä, ja maistui aivan yhtä herkulliselle molemmissa tilanteissa!

Tänä aamuna söin haikeasti viimeisen palan ja julistin tämän jo nyt erittäin hyväksi kesäksi.

Ainekset:hunajainen jogurttijuustokakku

pohja:

200g digestive-keksejä

n. 90g sulatettua voita

täyte:

500g maitorahkaa

500g kreikkalaista jogurttia

3 kananmunaa

Yhden sitruunan raastettu kuori

1dl hunajaa

1dl sokeria

Hyppysellinen muskottipähkinää

Oman maun mukaan vaniljaa

lisäksi: tuoreita marjoja

Ohjeet:

Aloita valmistamalla pohja. Jauha keksit siistiksi jauheeksi ja sekoita voisulan kanssa yhteen. Painele voidellun kakkuvuoan pohjalle ja reunoille ja paista 180-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset huolellisesti yhteen. Kaada täyte esipaistetun kakkupohjan päälle ja naputa vuoan reunoja voimakkaasti, jotta täytteeseen ei jää ilmakuplia. Paista 180-asteisessa uunissa noin 45-55 minuuttia, kunnes kakku on pinnasta kiinteä ja vain hitusen tummunut reunoilta. Kakku jatkaa hyytymistään vielä jäähtyessään. Anna jäähtyä täysin, koristele tuorein marjoin ja nauti. Kakku maistuu paremmalta päivä toisensa jälkeen, joten se kannattaa tehdä hyvissä ajoin, vaikka pari päivää ennen suunniteltua kakkuhetkeä, jos vain mahdollista.

Jätä kommentti