Chilikastikkeiden kuningas sriracha on lähiaikoina jäänyt trendikkäämmän korealaisen kaverinsa jalkoihin aivan täysin. Minne ikinä menenkin, kelle ikinä puhunkaan, kaikkien huulilla on gochujang.
Gochujang on riisistä, soijapavuista ja chilistä valmistettu korealainen fermentoitu maustetahna, joka on hieman srirachaa savuisampi ja paksumpi. Sitä voi käyttää monin tavoin aivan kuin srirachaa – oma suosikkini on jogurtin tai creme fraichen kanssa dippinä. Gochujang mahdollistaa kuitenkin myös sen paremman KFC:n eli Korean Fried Chickenin.
Rapean korealaisen kanan salaisuus on se, että se friteerataan KAHDESTI. Aivan. Tämä päältä rapea ja sisältä mehevän maukas korealainen kana viimeistellään vielä tahmean tulisella gochujang-kastikkeella. Näitä koipia syötyään tekee mieli nuolla sormia vielä tuntikausia myöhemmin…
Ainekset:
1kg kanankoipia (tai muita kanapaloja)
maissijauhoja
kastikkeeseen:
2dl gochujang-tahnaa
1dl hunajaa
1rkl seesamiöljyä
4rkl soijakastiketta
3rkl riisiviinietikkaa
(pienen) peukalon kokoinen pala raastettua inkivääriä
3-4 valkosipulin kynttä, puristettuna
lisäksi: seesaminsiemeniä, ruohosipulia
rypsiöljyä friteeraamiseen
Ohjeet:
Lämmitä öljy kattilassa noin 180-200-asteiseksi. Pyörittele kanat maissijauhoissa ja friteeraa kuumassa öljyssä 8 minuuttia, nosta kattilasta talouspaperin päälle ja valuta. Friteeraa kanoja uudelleen kuumassa öljyssä 8 minuuttia ja nosta talouspaperin päälle.
Sekoita kaikki kastikkeen ainekset pannulla ja kiehauta. Dippaa friteeratut kanat kastikkeeseen, ripottele päälle seesaminsiemeniä ja silputtua ruohosipulia. Tarjoile esimerkiksi raikkaan kaaliraasteen ja kylmän oluen kanssa!
Söin tälläisiä pari viikkoa sitten Soulissa kauppahallissa ja hyvää oli. Onneksi on vielä gochjangia jäljellä! Oletko löytänyt helposti Suomesta tuota soosia?
TykkääTykkää
Jonkun verran sitä joutui kyllä metsästämään, mutta eiköhän sitä hiljalleen ala kaikkiin suurempiin marketteihinkin jo ilmestyä… Itse bongasin K-Marketista!
TykkääTykkää