Blue Velvet

blue velvet kakku

Tänään on kulunut tasan vuosi siitä kun kirjoitin tämän blogin ensimmäisen kirjoituksen.

Vuoden aikana olen ehtinyt kirjoittaa jo 237 kirjoitusta, joista ehkä kolmessa tai neljässä on ollut jotain järkeäkin. Vuosi on tuntunut melko pitkältä ja se on mennyt ohi nopeasti. Niinhän se aina menee, tunnit ovat pitkiä ja vuodet lyhyitä.

Kuluneen vuoden aikana en ole oppinut mitään, en ole kasvanut ihmisenä enkä valitettavasti ole millään tavalla parempi ihminen nyt kuin olin vuosi sitten. Jos mahdollista niin olen vaan vähän kömpelömpi kaikessa. Hauskaa on kuitenkin ollut, ja odotan varovaisen optimistisena myös tulevaa vuotta keittiössä.

blue velvet

Muistin tämän suuren merkkipäivän tietenkin vasta pari päivää sitten ja tajusin, että sitä pitäisi jotenkin huomioida. Yksi 1980-luvun parhaista elokuvista ja yksi Lana del Reyn parhaista biiseistä olivat jo luoneet idean täydellisestä kakusta mieleeni: Blue Velvet.

Priima-mausteet oli onneksi lähettänyt minulle alkukesästä mahtavan paketin kaikenlaisia tuotteita, joiden joukossa oli myös sininen väriaine. Toki paketin kyljessä varoitettiin, että aine ”vaikeuttaa tarkkaavaisuutta ja aiheuttaa keskittymishäiriöitä”, mutta onko sillä mitään väliä jos voi nauttia herkullisen sinisestä kakusta?

Sininen on aina ollut lempimakuni, ja olen yrittänyt perinteisen red velvet -kakun sinistä versiota jo pari kertaa aiemminkin. Molemmilla kerroilla epäonnistuin kamalasti.

Väriaineen pitää ehdottomasti olla kiinteähköä pastaväriä, supermarketin nesteväreillä kakusta ei vaan sinistä tule. Sitä pitää myös käyttää melko paljon. Itse en kuitenkaan ole huomannut minkäänlaisia keskittymis oho lintu millainenkohan sää Rio de Janeirossa tekee mieli jäätelöä mistä puhuinkaan?

Kakkuni ei ole täydellinen tälläkään kertaa, enkä todellakaan osaa vieläkään kuorruttaa kakkuja nätisti, mutta kaunis se silti on, ainakin minun silmissäni. Joskus tarpeeksi suuri saavutus on jo se, että saa jotain luotua, vaikkei se olisikaan täydellistä.

Ainekset:

500g pehmeää voita

4dl sokeria

4 kananmunaa

sinistä väriainetta

1dl maustamatonta jogurttia

1dl maitoa

6dl vehnäjauhoja

2rkl kaakaojauhetta

1tl ruokasoodaa

1rkl valkoviinietikkaa

kuorrutukseen:

600g mascarponea

1dl tomusokeria

Ohjeet:

Aloita vatkaamalla voi ja sokeri huolellisesti yhteen. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen. Sekoita maito ja jogurtti yhteen ja lisää sinistä väriainetta kunnes seos on tummansininen – kakun väri vaalenee siitä vielä runsaasti muiden ainesten ansiosta.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset sekä sininen maitoseos taikinaan vuorotellen, aloittaen ja lopettaen jauhoseoksella. Kaada voideltuun kakkuvuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 30-35 minuuttia, kunnes kakun keskiosaan työnnetty tikku irtoaa puhtaana.

Kuorrutusta varten ei tarvitse kuin sekoittaa mascarpone ja tomusokeri yhteen. Anna kakun jäähtyä täysin ennen kuorruttamista. Leikkaa kakku kahteen ohueen kiekkoon tai vaikka keskeltä puoliksi puolikuun malliseksi kakuksi. Levitä kuorrutusta ensin ohut kerros kakkukerrosten väliin ja ympärille ja anna jämähtää jääkaapissa. Levitä loppu kuorrutus mahdollisimman sileästi kakun päälle ja reunoille. Viimeistele halutessasi esimerkiksi tuoreilla marjoilla tai syötävillä kukilla.

Yksi kommentti

  1. Onnea yksivuotiaalle! Jatka valitsemallasi henkisen kasvun linjalla, hyvin menee :D!

    Tykkää

  2. Onnittelut yksivuotiaalle! 🙂

    Tykkää

  3. Ulla

    Ihana kakku, onhan tuo sininen kaunis väri

    Tykkää

Jätä kommentti