Kookos-matchajäätelö

dsc_0221

Joku ilkeä mies sanoi eilen tv:ssä, että tämän kesän viimeinen hellepäivä on Suomessa tullut ja mennyt. Ei se nyt kuitenkaan ihan niin voi mennä – eihän tänä kesänä ole ollut vielä kuin ehkä kaksi tai kolme hyvää päivää. Ei se riitä, ei alkuunkaan. Eikä se ”viimeinen” hellepäiväkään mitenkään erityisen lämpimältä tuntunut.

Jos se nyt pitää paikkaansa, että lämpö käyttäytyy kuin korkeasti koulutetut nuoret ja pakenee maasta niin minulla on suuri ongelma; pakastimeni on täynnä kotitekoista jäätelöä!

Yksi viimeisimmistä luomuksistani on tämä hennon kookoksinen ja pehmeän teemausteinen jäätelö, jota en ole juurikaan ehtinyt vielä edes maistella. Japanin reissulta mukaan tarttunut matcha-teejauhe on aromiltaan erittäin hienostunut ja hellävarainen, kermaisan kookoksen kanssa täydellinen pari. Kai tämä täytyy nyt nopeasti hotkia, kaikkien niiden muiden kesän aikana pakastimeen kertyneiden jäätelöiden kanssa, ennen kuin ensilumi tulee…

Ainekset:

1tlk kookosmaitoa

1tlk kookoskermaa

2rkl ensiluokkaista matcha-jauhetta

1dl sokeria

1dl glukoosisiirappia

hyppysellinen vaniljaa

pieni loraus vodkaa

 

 

 

 

 

 

Ohjeet:

Sekoita kaikki ainekset huolellisesti yhteen ja pidä huolta ettei matcha-jauhe jää sekoittumatta. (Itselläni on ollut halvempien matcha-jauheiden kanssa huonoja kokemuksia juuri tähän liittyen.) Viilennä seos jääkaappikylmäksi, käsittele jäätelökoneessa kuohkeaksi jäätelöksi ja pakasta.

Jätä kommentti