Marja-aroniamehu + intiaanikesä Raumalla

dsc_0023

Olen karannut perinteiseen tapaani Raumalle nauttimaan syyskuun alun aurinkoisesta ja lämpimästä säästä. Tänä vuonna syyskuu on tarjonnut jo nyt enemmän niitä aurinkoisia ja lämpimiä päiviä kuin kesä- ja heinäkuu yhteen laskettuna, joten pitkä viikonloppuni on erittäin hyvin ajoitettu.

Raumalainen intiaanikesä on tarjonnut jo nyt suuria elämyksiä. Olen pyöräillyt tuntikausia maalaismaisemissa, lampaiden ja hevosten ja vehnäpeltojen ohi auringon alla lipuen. Olen poiminut ämpäritolkulla pääni kokoisia makeita mustikoita, herkutellut tuoreilla kirsikoilla ja vadelmilla ja ensimmäistä kertaa elämässäni maistanut myös takapihalla kasvavia aronioita.

Ainoa ongelma tässä kaikessa on se etten voi kehuskella millään elämyksilläni Instagramissa, koska lähiaikojen instakuvani koostuvat lähinnä lehmistä ja Päijänteen soutureissuista… Pakko mennä tänään vielä johonkin betoniviidakon piirittämään skeittipuistoon jotta saan elämäni kuvitukseen vähän vaihtelua.

Netissä kaikki pelottelivat, että aronia-marjat ovat joko kitkeriä tai täysin mauttomia, mutta minun mehustani tuli kyllä erittäin miellyttävä ja maukas. Hieman mustaherukkamehua muistuttava, mutta kuitenkin omalaatuinen. Tämä toimii kuplaveden (ja vaikka vodkan) kanssa kivana viilentävänä juomana tai lämmitettynä hunajan kanssa sateisina syysiltoina!

Ainekset:

1 litra marja-aronioita

6dl vettä

1 sitruuna, pilkottuna

1dl tummaa ruokosokeria

Ohjeet:

Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja kiehauta. Murskaa marjoja varovaisesti survimella tai surauta sauvasekoittimella rikki. Jatka keittämistä jokunen minuutti ja siivilöi sitten mehu toiseen astiaan. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria. Omasta mielestäni sitä olisi melkein voinut olla vielä vähemmänkin, mutta ehkä juuri sokeri torjuu sen pahamaineisen kitkeryyden.

Jätä kommentti