Tonkatsu – japanilainen porsaanleike

tonkatsu

Taannoiselta Tokion matkaltani tarttui mukaan monenlaisia matkamuistoja, aina omituisista karamelleista mysteerimausteisiin ja paikallisista kirjoista pieniin astioihin. Yksi matkan suurimmista ja kestävimmistä lahjoista on kuitenkin ollut se, että sen jälkeen olen uskaltanut itsekin kokeilla perinteisiä japanilaisia reseptejä omassa keittiössäni.

Alkutaival ei tietenkään ollut helppoa. Ostin Stockalta Japansk mat på svenska -kirjankin, mutta ei niistä tofupalloista silti tullut hyviä eikä udon-nuudelikeittokaan maistunut samalle kuin Shinjukussa. Tonkatsu eli japanilainen porsaanleike – joka muistuttaa melko paljon itävaltalaista wiener schnitzeliä – valmistuu kuitenkin niin helposti ja vaivattomasti, ettei sitä tehdäkseen tarvitse edes ostaa ruotsinkielistä opaskirjaa!

tonkatsu porsaanleike

Ainekset:

4 porsaankyljystä

suolaa, mustapippuria

maissijauhoja

1 kananmuna

panko-korppujauhoja

öljyä paistamiseen

lisäksi: kaaliraastetta, tonkatsu-kastiketta tai 50-50 ketsuppia & worchestershire-kastiketta

Ohjeet:

Aloita hieromalla suolaa ja pippuria porsaankyljysten pintaan. Pyörittele maissijauhoissa, dippaa vatkattuun kananmunaan ja sitten pyörittele panko-jauhoissa.

Kypsennä kuumalla öljytyllä pannulla molemmin puolin kullanruskeaksi. Tarjoile kaaliraasteen ja tonkatsu-kastikkeen kera. Jos kastiketta ei tähän hätään löydy niin oiva korvike syntyy helposti ketsuppia ja worchestershire-kastiketta sekoittamalla. Halutessaan mukaan voi lorauttaa myös hieman srirachaa antamaan lisäpotkua!

Jätä kommentti