Tämä tapenade ei näytä juuri miltään, mutta se on ihan oikeasti hyvää! Oliivi-tapenade tehdään useimmiten mustista oliiveista, mutta itse päädyin monimutkaisen ja harkitun ajatusprosessin (jääkaapissa oli vain vihreitä oliiveja) jälkeen kokeilemaan vihreää versiota tästä kreikkalaishenkisestä tahnasta.
Jätin tarkoituksella myös koostumusta hieman rouheammaksi sileän hummus/pesto-tyylin sijaan ja se toimii mielestäni erittäin kivasti. Nyt olen varustautunut ja valmis illan kreikkalais-teeman pikkujouluihin!
Ainekset:
2dl vihreitä oliiveja
3 valkosipulin kynttä, puristettuna
2rkl kapriksia
1rkl hienonnettua persiljaa
1rkl srirachaa
3rkl oliiviöljyä
puolikkaan sitruunan puristettu mehu
hyppysellinen mustapippuria ja cayennepippuria
Ohjeet:
Poista oliiveista kivet ja pilko karkeaksi hakkelukseksi. Sekoita joukkoon valkosipuli, kaprikset ja persilja ja survo kevyesti kunnes seoksesta irtoaa hieman nestettä. Lisää loput ainekset ja sekoita huolellisesti. Nauti esimerkiksi leivän päällä levitteenä tai dippinä!
Herkullinen tapenade:)
TykkääTykkää