Vihreä tapenade

vihreä tapenade

Tämä tapenade ei näytä juuri miltään, mutta se on ihan oikeasti hyvää! Oliivi-tapenade tehdään useimmiten mustista oliiveista, mutta itse päädyin monimutkaisen ja harkitun ajatusprosessin (jääkaapissa oli vain vihreitä oliiveja) jälkeen kokeilemaan vihreää versiota tästä kreikkalaishenkisestä tahnasta.

Jätin tarkoituksella myös koostumusta hieman rouheammaksi sileän hummus/pesto-tyylin sijaan ja se toimii mielestäni erittäin kivasti. Nyt olen varustautunut ja valmis illan kreikkalais-teeman pikkujouluihin!

Ainekset:

2dl vihreitä oliiveja

3 valkosipulin kynttä, puristettuna

2rkl kapriksia

1rkl hienonnettua persiljaa

1rkl srirachaa

3rkl oliiviöljyä

puolikkaan sitruunan puristettu mehu

hyppysellinen mustapippuria ja cayennepippuria

Ohjeet:

Poista oliiveista kivet ja pilko karkeaksi hakkelukseksi. Sekoita joukkoon valkosipuli, kaprikset ja persilja ja survo kevyesti kunnes seoksesta irtoaa hieman nestettä. Lisää loput ainekset ja sekoita huolellisesti. Nauti esimerkiksi leivän päällä levitteenä tai dippinä!

Mainokset

1 Comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s