Kylmälle sydämelleni sopien eilisen semifreddo-teema jatkuu tänään jäätelöön. Ymmärrän kyllä ettei joulukuu välttämättä ole jäätelöiden parasta aikaa, mutta tämän mausteisen sahrami-kardemummajäätelön kehtaa kyllä ihan hyvin lisätä vaikka joulupöytään.
Maukas ja maanläheinen sahrami sekä hennon hedelmäinen ja syväarominen kardemumma luovat lumoavan makumaailman tässä talvijäätelössä. Sen hento maku on kuin kauneus tai onni, hetkellisesti melkein sormenpäiden ulottuvilla, mutta nopeasti poissa ja aina vain kauempana jos siihen yrittää tarttua.
Ainekset:
4dl kermaa
2dl maitoa
1tl sahramia
1tl kardemummaa
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
1,5dl sokeria
lisäksi: paahdettuja pistaaseja
Ohjeet:
Sekoita kaikki ainekset (paitsi pistaasit) huolellisesti yhteen ja viilennä. Käsittele jäätelökoneessa kuohkeaksi ja kermaisaksi seokseksi. Nauti paahdettujen pistaasien kanssa!