Sahrami-kardemummajäätelö

sahramijäätelö

Kylmälle sydämelleni sopien eilisen semifreddo-teema jatkuu tänään jäätelöön. Ymmärrän kyllä ettei joulukuu välttämättä ole jäätelöiden parasta aikaa, mutta tämän mausteisen sahrami-kardemummajäätelön kehtaa kyllä ihan hyvin lisätä vaikka joulupöytään.

Maukas ja maanläheinen sahrami sekä hennon hedelmäinen ja syväarominen kardemumma luovat lumoavan makumaailman tässä talvijäätelössä. Sen hento maku on kuin kauneus tai onni, hetkellisesti melkein sormenpäiden ulottuvilla, mutta nopeasti poissa ja aina vain kauempana jos siihen yrittää tarttua.

Ainekset:

4dl kermaa

2dl maitoa

1tl sahramia

1tl kardemummaa

puolikkaan sitruunan raastettu kuori

1,5dl sokeria

lisäksi: paahdettuja pistaaseja

Ohjeet:

Sekoita kaikki ainekset (paitsi pistaasit) huolellisesti yhteen ja viilennä. Käsittele jäätelökoneessa kuohkeaksi ja kermaisaksi seokseksi. Nauti paahdettujen pistaasien kanssa!

Jätä kommentti