Tyytymättömyys tuntuu päivä toisensa jälkeen helpommalta tässä maailmassa. Joinain päivinä tulee sellainen fiilis, että haluaisi vaan heittää kaiken uusiksi, ihan vaikka vaan vaihtelun vuoksi. Kyllähän tässä muutoksia tapahtuu kaiken aikaa, mutta jos jotain tiedän muutoksista niin sen, että ne harvemmin johtavat mihinkään aiemmin vallinnutta tilaa parempaan.
Joskus harvoin vastaan tulee kuitenkin myös sellaisia päiviä, jolloin kaikki on hyvin. Täydellisiä päiviä. Helmikuun viides päivä on Suomessa yksi niistä päivistä, koska silloin saa syödä absurdin määrän runebergintorttuja ilman tuomintaa. Ja jos vielä kaipaa vaihtelua niin voi tehdä saman kuin minä ja kokeilla tätä porkkanakakun ja runebergintorttujen fuusiota.
Nämä kaksi klassikkoa ovat yllättävän herkullinen parivaljakko!
Ainekset:
3 kananmunaa
3dl tummaa ruokosokeria
100g sulatettua voita
1dl kermaa tai täysmaitoa
0,5dl tummaa rommia
1,5dl vehnäjauhoja
1,5dl mantelijauhoja
1,5dl korppujauhoja
1tl leivinjauhetta
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
runsas ripaus vaniljaa, kardemummaa ja muskottipähkinää
400g porkkanoita, hienona raasteena
100g hasselpähkinärouhetta
100g mantelirouhetta
kostutukseen:
0,5dl tummaa rommia
0,5dl Amaretto-mantelilikööriä
sokerikuorrutukseen:
n. 100g tomusokeria
2-3rkl maitoa
+ vadelmahilloa
Ohjeet:
Aloita vatkaamalla kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita hyvin. Lisää kerma ja rommi, sitten keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taittele lopuksi joukkoon porkkanaraaste, mausteet sekä pähkinärouhe.
Kaada voideltuun kakkuvuokaan tai leipävuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 30-35 minuuttia, kunnes kakun keskiosaan työnnetty tikku irtoaa puhtaana. Kostuta torttu kuumana ja anna sitten jäähtyä ennen kuorrutusta.
Herkullisen näköinen torttu!
TykkääTykkää
Mmmmmmm rommia
TykkääLiked by 1 henkilö
Elämä ei näytä ollenkaan niin pahalta rommin läpi katsottuna!
TykkääTykkää
Ei näytäkään. Myös se Amaretto pehmentää maailmankuvaa!
TykkääTykkää