Runebergin porkkanatorttu

runebergin porkkanatorttu

Tyytymättömyys tuntuu päivä toisensa jälkeen helpommalta tässä maailmassa. Joinain päivinä tulee sellainen fiilis, että haluaisi vaan heittää kaiken uusiksi, ihan vaikka vaan vaihtelun vuoksi. Kyllähän tässä muutoksia tapahtuu kaiken aikaa, mutta jos jotain tiedän muutoksista niin sen, että ne harvemmin johtavat mihinkään aiemmin vallinnutta tilaa parempaan.

Joskus harvoin vastaan tulee kuitenkin myös sellaisia päiviä, jolloin kaikki on hyvin. Täydellisiä päiviä. Helmikuun viides päivä on Suomessa yksi niistä päivistä, koska silloin saa syödä absurdin määrän runebergintorttuja ilman tuomintaa. Ja jos vielä kaipaa vaihtelua niin voi tehdä saman kuin minä ja kokeilla tätä porkkanakakun ja runebergintorttujen fuusiota.

porkkana runebergintorttu

Nämä kaksi klassikkoa ovat yllättävän herkullinen parivaljakko!

Ainekset:

3 kananmunaa

3dl tummaa ruokosokeria

100g sulatettua voita

1dl kermaa tai täysmaitoa

0,5dl tummaa rommia

1,5dl vehnäjauhoja

1,5dl mantelijauhoja

1,5dl korppujauhoja

1tl leivinjauhetta

puolikkaan sitruunan raastettu kuori

runsas ripaus vaniljaa, kardemummaa ja muskottipähkinää

400g porkkanoita, hienona raasteena

100g hasselpähkinärouhetta

100g mantelirouhetta

kostutukseen:

0,5dl tummaa rommia

0,5dl Amaretto-mantelilikööriä

sokerikuorrutukseen:

n. 100g tomusokeria

2-3rkl maitoa

+ vadelmahilloa

Ohjeet:

Aloita vatkaamalla kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita hyvin. Lisää kerma ja rommi, sitten keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taittele lopuksi joukkoon porkkanaraaste, mausteet sekä pähkinärouhe.

Kaada voideltuun kakkuvuokaan tai leipävuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 30-35 minuuttia, kunnes kakun keskiosaan työnnetty tikku irtoaa puhtaana. Kostuta torttu kuumana ja anna sitten jäähtyä ennen kuorrutusta.

Advertisement

4 comments

  1. Herkullisen näköinen torttu!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: