Tiramisù

tiramisu ohje

Tiramisù on siitä täydellinen jälkiruoka romanttiselle illalliselle tai esimerkiksi sunnuntaina saapuvalle ystävänpäivälle, että jos ei siihen mennessä vielä ole ehtinyt seuralaistaan hurmaamaan niin tämän herkun antelias määrä alkoholia kyllä viettelee tehokkaasti.

Tarinan mukaan tiramisu sai syntynsä kun italialaiset prostituoidut kaipasivat kiireisiin työpäiviinsä jotain piristävää. Sinänsä ymmärrettävää vaikkei prostituoitu olisikaan. Ainakin itselleni sokeri, kahvi ja alkoholi ovat se pyhä kolminaisuus, jonka avulla selviää tiukemmistakin hetkistä!

Ainekset:

750g mascarpone-juustoa

2dl kermaa

0,5dl sokeria

500g savoiardi-keksejä

1dl tummaa, vahvaa kahvia

3dl marsala-viiniä

(0,5dl tummaa rommia)

tummaa kaakaojauhetta

Ohjeet:

Aloita vatkaamalla kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Taittele seos varovaisesti yhteen mascarpone-juuston kanssa ja lurauta joukkoon vielä ruokalusikallinen tai kaksi marsala-viiniä tai tujaus tummaa rommia.

Sekoita kahvi ja marsala laakeassa kulhossa ja dippaa savoiardi-keksit muutamaksi sekunniksi seokseen. Asettele vieri viereen vuokaan, lado päälle puolet mascarpone-seoksesta ja sitten asettele toinen kerros kahvi-marsala-seokseen dipattuja keksejä.

Levitä päälle loppu mascarpone-seos, sirottele päälle antelias annos tummaa kaakaojauhetta ja anna hyytyä jääkaapissa useamman tunnni ajan, mieluiten yön yli. Marsala-pullot ovat usein melko kookkaita, joten loput viinit voi tarjota jälkiruokajuomana. Ja voi sen rommipullonkin tyhjentää loppuun asti ellei ystävänpäivä muuten muutu romanttiseksi.

Yksi kommentti

  1. kerberos616

    Reblogged this on Kerberos616.

    Tykkää

  2. Jälkiruokien parhaimmistoa! Välillä uskon, että voisin elää pelkällä tiramisulla lopun elämäni.

    Tykkää

Jätä kommentti