En ole täysin varma, mitä mieltä olen suomalaisuudesta. Tavallaan olen aina ollut ylpeä suomalaisuudestani ja varsinkin pohjoismaalaisuudestani. Toisaalta olen täysin vieraantunut tämänhetkisestä kulttuurista ja elämäntavasta ja valitettavan usein jopa häpeän kotimaatani. En etsimälläkään löydä yhtäläisyyksiä itsestäni ja kantasuomalaisista, paitsi ehkä sen etten juurikaan nauti ihmisten kanssa rupattelusta ellen ole päissäni.
Suomalaiset perinneruoat ovat kuitenkin lähiaikoina löytäneet tiensä sydämeeni. Niihinkin päätyy kuitenkin omassa keittiössäni aina pieni ripaus eksotiikkaa. Viime viikolla tuli jo todettua ettei minulla ole minkäänlaista moraalista estettä lisätä porkkanaa runebergintorttuihin, joten ei varmaan tule enää yllätyksenä, että tällä kertaa porkkanaa löytyy myös karjalanpiirakoista.
Karjalaista perimää omaava tuttavani sanoi ettei porkkana-karjalanpiirakoita saisi sillä nimellä kutsua, ovat kuulemma jotain aivan muuta. Kovasti ne kuitenkin karjalanpiirakoita muistuttavat ainakin vieraantuneen länsirannikkolaisen silmin. Ja samapa tuo, minua eivät alueelliset perinteet estä, lisään porkkanaa mihin haluan, koska yolo ja niin edelleen. Tärkeintähän on se, että nämä ovat tolkuttoman hyviä!
Ainekset:
2dl kylmää vettä
2dl ruisjauhoja
2dl vehnäjauhoja
25g voita
täytteeseen:
4dl vettä
4dl puuroriisiä
1dl soseutettua porkkanaa
1,5l täysmaitoa
hyppysellinen suolaa
voiteluun:
25g sulatettua voita
1dl maitoa
Ohjeet:
Aloita valmistamalla riisipuurotäyte – voit hyvin mielin tehdä sen vaikka jo edellisenä päivänä. Kypsennä porkkanat pehmeiksi joko höyryttämällä tai keittämällä ja soseuta sileäksi.
Sekoita vesi ja riisi kattilassa ja keitä kunnes vesi on haihtunut. Lisää maitoa pari desiä kerrallaan ja anna imeytyä riisiin. Keitä jatkuvasti, jotta puuro ei pala pohjaan. Sekoita porkkanasose joukkoon, mausta suolalla ja anna jäähtyä.
Valmista piirakoiden pohja sekoittamalla jauhot veden joukkoon kulhossa. Lisää lopuksi kylmä kuutioitu voi ja vaivaa sileäksi taikinaksi. Lisää tarvittaessa jauhoja ruokalusikallinen kerrallaan jos taikina tarttuu liikaa sormiin.
Jaa taikina 30-40 osaan, pyörittele kämmenissä palloiksi ja kaulitse jauhotetulla pinnalla mahdollisimman ohueksi. Levitä pari ruokalusikallista riisipuuroa pohjalle, melko pitkälle reunoihin asti. Taita pohja reunoista n. 2cm riisitäytteen päälle ja rypytä nipistelemällä.
Voitele piirakat voi-maitoseoksella ja paista 275-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes piirakat ja niiden reunat tummenevat hitusen. Piirakat säilyvät mahtavan pehmeinä ja herkullisina kunhan ne on muovikelmuun pakattu.
Reblogged this on Kerberos616.
TykkääTykkää