Maailman parhaat vegetacot

vegetacot bataattipaistos

Aina välillä tulee sellainen fiilis, että olen tässä elämässä jo niin paljon nähnyt, kokenut ja maistanut ettei edessä ole enää yhtä suuria elämyksiä kuin aikoinaan. Sellainen fiilis ettei elämässä ole enää ensimmäisiä kertoja jäljellä.

Onneksi useimmiten juuri silloin kun tuohon ajatteluun lankeaa, vastaan tulee jotain täysin uudenlaista. Tällä kertaa suuren elämyksen aiheutti vegetacojen täytteeksi tekemäni mausteinen bataattipaistos, jota tekisi nyt mieli syödä päivittäin ja monesti päivässä. Sen lisäksi tacoihin mahtui papuja, avocadoa, fetaa ja tuoreita yrttejä sekä sriracha-jogurttikastiketta. Tortillojen loputtua sama sekamelska sopi erittäin hyvin myös kotitekoisen naan-leivän väliin!

Ainekset:

500g bataattia

oliiviöljyä paistamiseen

suolaa, mustapippuria

jauhettua korianteria

savupaprikajauhetta

cayennepippuria

chilijauhetta

lisäksi:

täysjyvätortilloja tai kotitekoista naan-leipää

sekalaisia papuja (esim. mustapapuja & kidneypapuja)

viipaloitua avokadoa

murustettua fetaa

silputtua chiliä

tuoreita yrttejä

sriracha-kastiketta: 2 osaa jogurttia, 1 osa srirachaa

Ohjeet:

Kuori ja kuutioi bataatit tasaisen kokoisiksi, suurinpiirtein peukalon kynnen kokoisiksi paloiksi. Lorauta antelias annos oliiviöljyä pannulle ja heitä sekaan bataatit. Paista kuumalla pannulla viitisen minuuttia, lisää mausteet ja jatka kypsentämistä keskilämmöllä kannen alla 10-15 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä, mutta pysyvät silti kauniisti koossa.

Kokoa tacot tai naan-tacot, purista päälle halutessasi vielä hieman limemehua tai ripottele kevätsipulia ja nauti suuresta elämyksestä!

Yksi kommentti

  1. kerberos616

    Reblogged this on Kerberos616.

    Tykkää

Jätä kommentti