Crack Pie

momofuku milk bar crack pie

Momofuku Milk Bar sai alkunsa vuonna 2008 Manhattanin East Villagessa ja on sittemmin levinnyt jo kansainväliseksi ketjuksi. Viime kuun mahtavasta Toronton reissusta itselleni jäi käteen vain yksi pieni katumus: en käynyt paikallisessa Momofukussa syömässä legendaarista crack pie’ta.

Se oli siis pakko tehdä itse.

Ilmeisesti olen vielä kovin naiivi, koska kuvittelin nimen tulevan siitä, miten piiraan reunat tai pinta repeilevät, mutta äitini osasi kertoa minulle, että tämän addiktoivan herkun nimi tulee huumausaineista. Sellaiseksi tätäkin kyllä voisi verrata. Rapea kaurakeksipohja pitää sisällään voisilmäpullan voisilmältä maistuvaa voitäytettä, joka on ällistyttävän herkullista ja tappavaa.

Kananmunat, jotka äitini jääkaapista nappasin torttua varten olivat toki ohittaneet parasta ennen -päivänsä jo tammikuussa (äitini ei ole kovin innokas leipuri), mutta lopputulos oli silti herkullinen. Voin vain kuvitella, miten hyvältä tämä maistuisi tuoreilla raaka-aineilla!

momofuku milk bar crack pie

Ainekset:

125g pehmeää voita

4rkl tummaa ruokosokeria

2rkl sokeria

1 kananmuna

2dl kaurahiutaleita

1dl vehnäjauhoja

leivinjauhe, sooda, suola

lisäksi: 3rkl voita, 2rkl tummaa ruokosokeria

täytteeseen:

2dl sokeria

1dl tummaa ruokosokeria

100g sulatettua voita

3rkl maitojauhetta

0,5dl kermaa

4 keltuaista

vanilja

Ohjeet:

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit huolellisesti yhteen. Lisää kananmuna ja sekoita. Lisää kaurahiutaleet ja muut kuivat ainekset ja sekoita sileäksi taikinaksi. Asettele leivinpaperi irtopohjallisen kakkuvuoan pohjalle ja painele taikina sen päälle tiiviisti. Paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes keksi tummuu kauniisti.

Anna keksin jäähtyä, murusta sitten kulhoon ja sekoita voin ja sokerin kanssa rouheaksi muruksi. Painele voidellun kakkuvuoan tai piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Seuraavaksi valmista täyte: sekoita sokerit ja sulatettu voi huolellisesti yhteen. Lisää maitojauhe, kerma ja keltuaiset sekä oman maun mukaan vaniljaa. Halutessasi voit myös raikastaa täytettä puolikkaan limen raastetulla kuorella. Kaada valmis täyte piiraspohjan päälle ja paista 180-asteisessa uunissa 30 minuuttia, laske uunin lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista noin 20 minuuttia, kunnes piiras on tummunut kauniisti.

Anna jäähtyä vähintään muutaman tunnin ajan, mieluiten jopa yön yli. Tomusokeroi ja nauti!

 

Yksi kommentti

  1. Crack pie on tosi hyvää,täällä sitä saa muutamasta paikasta. Tarkoitus on ollut tehdäkin,mutta tuo on vaarallinen herkku;D

    Tykkää

    • Sitä se kyllä on! Yksin tehdessä ja syödessä oli pakko heittää osa roskikseen ja kaataa vielä fairya päälle ettei tulis roskiksesta enää napsittua…

      Tykkää

  2. Jerry – kakkujen jämät kannattaa aina viedä töihin! Ei koskaan roskikseen 😛 Mielenkiintoinen tuttavuus tämä kakku.

    Tykkää

  3. Maria Granberg

    Hei, minkä verran laitetaan leivinjauhetta, soodaa ja suolaa? Terveisin Mape

    Tykkää

    • Puolikas teelusikallinen kutakin riittää mainiosti. Jos käytät suolaista voita niin suolaa ei välttämättä tarvitse lisätä ollenkaan!

      Tykkää

Jätä kommentti