Sriracha-marinoitu lohi

sriracha-lohi

Kaupunkilainen keskikesä yllätti tänä vuonna erittäin positiivisesti. Se yllätti itse asiassa niin positiivisesti etten ole vieläkään täysin toipunut… Itse tehtyjen kukkaseppeleiden rippeitä löytyy vieläkin lattialta ja karaoken tai juhannustanssien aikana kertyneet mysteerimustelmat jomottavat vieläkin mitä ihmeellisimmissä osissa vartaloa.

Ilonpito oli kuitenkin kaiken tämän vaivan arvoista. Vaikken aivan kaikkea muistakaan niin osaan kuvitella, että kivaa oli. Cityjuhannus oli puistopiknikkejä ja rantakallioita, uusia tuttavuuksia ja venebileitä. Se oli myös sriracha-marinoitua lohta, koska keskikesän ensimmäinen grilli löytyi vasta sunnuntaiaamun jatkoilta ja sitä ennenkin oli pakko jotain syödä.

Ainekset:

500g lohta

3rkl srirachaa

3rkl hunajaa

3rkl soijakastiketta

1rkl riisiviinietikkaa

1rkl oliiviöljyä

oman maun mukaan inkivääriä

Ohjeet:

Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään ja kaada minigrip-pussiin (tai paremman puutteessa isompaankin muovipussiin). Lisää lohi, pakkaa tiivisti ja anna marinoitua jääkaapissa useamman tunnin ajan, ehkä jopa yön yli.

Paista marinoitua lohta pari minuuttia molemmin puolin kuumalla pannulla, jatka sitten kypsentämistä keskilämmöllä kannen alla noin 6-8 minuuttia, riippuen lohen paksuudesta.

Yksi kommentti

  1. kerberos616

    Reblogged this on Kerberos616.

    Tykkää

Jätä kommentti